Cum se face terci cu apă

Ovăzul și, mai mult, terci de ovăz, sunt o modalitate genială de a începe ziua. Nu numai că au un gust bun, dar oferă organismului o cantitate uimitoare de nutrienți care ne pot furniza energie. Consumul unei porții de ovăz poate avea și efectul că nu ne vom simți foame ore întregi după ce am mâncat o porție.

Terciul este o cereală pentru micul dejun care poate fi făcută prin simpla gătire a ovăzului cu apă sau lapte. De fapt, terciul poate fi făcut dintr-o varietate de cereale, cum ar fi spelta, hrișcă, orez brun și quinoa.

Este întotdeauna tentant să iei un mic dejun „în engleză completă” cu slănină, ouă, cârnați și așa mai departe, dar un bol cu terci bine pregătit este o modalitate grozavă de a începe ziua și foarte economic!

Un mare beneficiu suplimentar al consumului de terci, în comparație cu alte tipuri de alimente mai calorice, este că, datorită carbohidraților complecși, oamenii de știință au demonstrat că ovăzul oferă corpului nostru energie cu eliberare lentă, care este în contrast puternic cu atât de multe alimente fast-food care, desigur, sunt atât de bune. foarte tentant! Pe scurt, vă veți simți mai sătul pentru mai mult timp și nu va trebui să gustați între următoarea masă.

Prepararea terciului cu apă

Poate suna oarecum frugal, dar a face ovăz doar cu apă simplă și un praf de sare face un castron foarte fin de terci.

Mulți ar spune că acesta este adevăratul terci „scoțian”, fără nimic adăugat.

S-ar putea să fiți plăcut surprins de rezultate, deoarece pentru mulți acesta este cel mai bun mod de a mânca terci și, de asemenea, cea mai puțină grăsime!

Metoda de bază:

  1. Pur și simplu măsurați o cană de terci de ovăz și turnați într-o tigaie mică.
  2. Adăugați un praf de sare și apoi acoperiți ovăzul cu 1 cană și jumătate de apă. Puteți adăuga oricând încă o picătură în timpul etapei de gătire.
  3. Se fierbe terciul la foc mic și se amestecă până când ovăzul capătă o consistență cremoasă.
  4. Serviți într-un bol potrivit și apoi adăugați zahăr brun, miere sau fructe. Este o idee grozavă să gusti terciul fără nimic adăugat, deoarece este destul de delicios de la sine!

Știați?

Studiile au sugerat că terciul poate scădea colesterolul, deoarece conține fibre solubile beta-glucan.

Deoarece ovăzul de terci este bogat în fibre prebiotice, este o modalitate foarte bună de a stimula bacteriile intestinale sănătoase și de a reduce soiurile patogene de care nu avem nevoie.

Deoarece ovăzul conține compuși, inclusiv polifenoli, aceștia au calități de protecție antioxidantă.

Terciul ne poate reduce senzația de foame, deoarece conținutul ridicat de fibre și beta glucanul eliberează un hormon care este un suprimator al apetitului.

Fapte amuzante despre terci

  1. După terci, prăjiturile cu fulgi de ovăz sunt al doilea cel mai popular mod de a folosi ovăzul în bucătărie
  2. Încă din anul 7000 î.Hr., în China antică, ovăzul au fost cele mai timpurii cereale cultivate și cultivate de fermieri. Cu toate acestea, de fapt, grecii au fost prima civilizație care a făcut un tip de terci din ovăz.
  3. Foarte faimosul brand de ovăz „Quaker Oats” a folosit pentru prima dată portretul omului Quaker din 1877 și a fost actualizat doar de trei ori de atunci!
  4. Cele mai populare toppinguri de pus pe terci sunt fructe 9 banane și stafide), lapte și zahăr.

Deci, totuși, decideți să vă savurați terciul, țineți cont de faptul că această sursă istorică de energie există de mult timp.