Cum să tai Kiwi

Un exterior maro neclar ascunde cel mai delicios interior cu fructe verzi moi. Da, ai ghicit, kiwi este subiectul nostru suculent și exotic al gustului și al nutriției. Aici vom oferi cel mai simplu mod de a tăia un kiwi într-o manieră profesionistă, pentru a evita irosirea oricărei fructe de pădure frumoase. În anumite privințe, dacă nu sunteți familiarizat cu un kiwi, acesta poate fi ușor intimidant, deoarece aspectul lor exterior este oarecum înșelător. Nu judeca o carte dupa coperta; în acest caz, s-ar putea să pierzi dacă te descurci cu acest dulce deliciu!

Unul dintre lucrurile grozave despre kiwi este valoarea lor nutrițională incredibilă. O sută de grame de kiwi oferă organismului nostru o mulțime de vitamina c, vitamina B9, minerale și oligoelemente vitale.

Bătrânul Kiwi

Fructul de kiwi este popular încă din timpul dinastiei Song din China din secolul al XII-lea și este un fruct nativ din centrul și estul Chinei. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „agrișă chinezească”.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit pentru prima dată popular printre soldații britanici când aceștia au fost staționați în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, porecla se referă de fapt la frumoasa și unică pasăre care este faimoasă în Noua Zeelandă și simbolul țării. Acum este un fruct la modă în toată lumea și este o sursă genială de energie antioxidantă în lunile de iarnă când avem cea mai mare nevoie de el.

Cum să alegi un kiwi

Pentru cele mai bune arome, încercați să cumpărați kiwi organic, dacă sunt disponibile. Cel mai bun sfat pentru cumpărare este să verificați dacă nu există carne învinețită sau deteriorată, iar acestea ar trebui să se simtă ferme, nu dure.

Tăierea Kiwi-ului

Oricât de minunate sunt, kiwi-urile trebuie manipulate cu grijă, deoarece pielea neclară exterioară trebuie tăiată cu grijă și corect, astfel încât să nu pierdem prea mult din minunata pulpă moale și verde.

Pentru a vă ajuta să tăiați kiwi-ul perfect, puțină pregătire este foarte bună. Iată tot ce ai nevoie pentru a-ți face viața simplă și pentru a profita la maximum de acest fruct grozav.

  1. O masă de tocat curată
  2. Un cuțit ascuțit pentru fructe
  3. Un recipient de sticlă cu un capac etanș

Asigurați-vă că masa dvs. de tocat a fost șters și cel mai bine evitați orice ar fi putut fi în contact cu ceapa sau usturoiul! Apoi, tot ce aveți nevoie este un cuțit ascuțit pentru cele mai bune rezultate și un borcan de sticlă în cazul în care doriți să congelați fructele mai târziu. Aceasta se va păstra una sau două zile la frigider. Acum ești pregătit pentru raiul salatei de fructe!

Metoda de tăiere

  1. Clătiți bine fructele sub jet de apă. Acest lucru se datorează faptului că tăiați prin pielea exterioară și în fructele moi și nu doriți să aveți nimic care să contamineze fructele tăiate.
  2. Pune fructele pe masa de tocat
  3. Tăiați capătul florii și al tulpinii kiwi-ului.
  4. Așezați fructele la un capăt și tăiați-l cu cuțitul ascuțit prin pielea exterioară. Încercați să vă păstrați cât mai aproape de piele, astfel încât să nu pierdeți nimic din acest minunat fruct verde.
  5. O metodă alternativă este să tăiați kiwi-ul din mână cu un cuțit de tocat, ceea ce evită orice contact cu o masă de tocat. Acest lucru este cel mai bine lăsat celor dintre voi care sunt încrezători în aceste tipuri de abilități de mână.

Sugestii de mâncare

Pe lângă adăugarea unui strop de culoare și aromă într-un castron de salată de fructe, kiwi-urile pot adăuga o notă specială diferitelor deserturi.

De ce să nu adăugați câteva felii deasupra unui sorbet de fructe sau să încercați să faceți un kebab de fructe pe o frigărui? Aceasta este o modalitate excelentă de a-i determina pe copii să mănânce mai multe fructe sănătoase în dieta lor!

O notă finală: dacă găsești kiwi la un preț foarte bun, se pot îngheța foarte bine. Cel mai bun lucru este să urmați sfaturile noastre de tăiere și să le tăiați în felii și apoi să le înghețați pur și simplu într-un recipient adecvat. Kiwitastic!