Sărbătorește primăvara cu 3 feluri de mâncare proaspete

Odată cu sosirea primăverii vine oportunitatea de a dezvolta un meniu de sezon proaspăt și captivant. Piața locală este renumită pentru usturoiul verde, sparanghelul și rubarba; văzând aceste produse proaspete de sezon nu m-am putut abține să nu încep să formulez idei de rețete și un meniu a început să vină împreună.

Sparanghelul este doar o încântare de văzut și este într-adevăr un vestitor al primăverii. Nu este nimic mai bun decât o salată de sparanghel ras atunci când sunt recoltați în acest moment al sezonului, făcându-i suficient de dulci pentru a fi consumat crud.

Preferința mea personală pentru prepararea sparanghelului în felii subțiri este să folosesc o mandolină, dar pentru cei neinițiați un cuțit este mai sigur. Când folosesc astfel de ingrediente proaspete, tot ceea ce este necesar este să adaugi sare și ulei de măsline extravirgin și poate o strop de lămâie, dar am vrut să înalț felul de mâncare cu o vinegretă. M-am hotarat pe o vinegreta cu lamaie in stil mediteranean; o modalitate excelentă de a spori aroma este prin adăugarea de hamsii la amestec, nu vă faceți griji, nu face aroma de pește, dar îmbunătățește vinaigreta, dar acest lucru poate fi omis, totul depinde de preferințele personalului.

O modalitate excelentă de a adăuga claritate și un pic de culoare preparatului este să adăugați ridichi tăiate subțiri. Există o mare varietate de ridichi diferite din care puteți alege, ceea ce face să fie momentul perfect pentru a explora piața locală de fermieri și a interacționa cu proprietarii de tarabe. Ridichile Daikon devin din ce în ce mai des întâlnite pe piețele din toată țara, așa că fiți cu ochii pe ele. Aceasta este într-adevăr o salată festivă, așa că, cu cât mai multă culoare, cu atât mai bine, un adaos grozav este să adăugați parmezan la amestec, cel mai bun mod de a face acest lucru este să adăugați așchii lungi deasupra chiar înainte de servire.

Usturoiul verde este o cultură de sezon care merită sărbătorită. Poate ridica cu adevărat un fel de mâncare, dar fără a supraalimenta aromele combinate generale, ceea ce este perfect pentru ceea ce căutăm să realizăm. Îl vei putea identifica după tulpina lungă verde și asemănarea cu o ceapă, de asemenea, poate să fi început să dezvolte bulbul lângă capătul rădăcinii. Pentru a o pregăti pentru preparat, va trebui să dezlipim stratul exterior, apoi tăiați sau tocați tulpina albă și verde, apoi este gata de utilizare în felul nostru de mâncare.

Chestia cu a fi pe piață, inspirația vă poate sări din orice colț, unul dintre vânzători vinde pui magnific de crescătorie și mi-a oferit inspirația pentru al doilea fel. Pentru a face felii de cartofi perfecte pentru acest fel de mâncare, am achiziționat cartofi Yukon frumoși cu pulpă aurie. Am umplut puiul începând cu un amestec de ierburi de salvie, rozmarin și cimbru, urmat cu o porție sănătoasă din usturoiul nostru verde. Lucrul grozav despre frigerea puiului peste felii este că există o transfuzie de aromă în timpul procesului de gătire, oferindu-vă pui și felii perfect aromate. Nu vă fie teamă să adăugați mai multe legume la alegere în partea de jos a tigaii, dar amintiți-vă să le tăiați la dimensiuni aproximativ asemănătoare cu cartofii dvs. pentru a preveni excesul de fierbere. Nu aruncați carcasa de pui după masă, este o ocazie perfectă să o puneți într-o oală mare de supă cu morcov și ceapă tăiate cubulețe, acoperiți cu apă și aduceți la fiert timp de 2 ore pentru a crea un supă de pui cu usturoi imbatabil pt. supe și tocane.

Versatilitatea rubarbei este ceva ce îmi place să pun la încercare în fiecare an. Văzându-i roșu rubiniu în piață inspiră mintea și face să saliveze farfuria. Modul perfect de a termina acest meniu este cu un crumble, un văr apropiat al altor deserturi în stil rustic, cum ar fi cataramele sau chipsurile. Începeți prin a tăia rubarba în cubulețe mari, apoi vom îmbrăca cuburile cu zahăr și vom arunca o cantitate mică de făină simplă care va acționa ca agent de îngroșare și va ajuta cu adevărat la scoaterea în evidență a culorilor în acest fel de mâncare. Pentru topping vom folosi o combinatie de faina, zahar brun si unt nesarat. Pentru a duce cu adevărat acest crumble la următorul nivel, aș sugera să presărați fistic zdrobit deasupra pentru a adăuga un pic de lux și fler.

De îndată ce deschizi ușa cuptorului și simți mirosul de rubarbă coaptă, rumenită perfect cu zaharurile care se rostogolesc și clocotesc, singurul lucru pe care ți-l poți imagina însoțind vasul este smântâna groasă direct de la frigider, înghețata de vanilie sau o frișcă de bună calitate. Nu este nimic mai bun decât să ai un frigider plin cu resturi, iar lucrul grozav despre crumble cu rubarbă este că este la fel de bun și a doua zi, mai ales la micul dejun cu cafeaua de dimineață.