Mâncăruri tradiționale irlandeze

În majoritatea țărilor dezvoltate, există câteva lucruri pe care oamenii ar trebui să fie întotdeauna încurajați să încerce să le guste. Mâncarea și băutura irlandeză nu fac excepție! Unele mâncăruri și băuturi regionale merită cu adevărat încercate, dar pentru cei care nu pot călători, o halbă de Guinness, o felie de pâine și o tocană irlandeză ar putea fi de ajuns! Sună destul de bine pentru echipa de la Fooddiez!

Pâine Soda

Mai întâi, să vorbim despre pâine; in acest caz, vorbim in principal despre paine sifon. Este un lucru amuzant că pâinea cu sodă este un loc atât de comun în Irlanda în comparație cu gospodăriile din Anglia. Deci ce este? Ei bine, pâinea cu sodă diferă prin folosirea zarei și a bicarbonatului de sodiu, care ridică făina, fără folosirea drojdiei. În Irlanda, este un produs de bază excelent în majoritatea familiilor și, bineînțeles, beneficiază în mod semnificativ de o rată generoasă de unt irlandez sărat minunat.

Tocana irlandeza

O tocană irlandeză este una dintre mâncărurile clasice dintr-o oală care merită cu adevărat gustată. Acest lucru este la fel de redus, cu o listă de ingrediente strălucitor de scurtă. Totul este despre carnea de oaie cu gătire lentă cu cartofi grosi, felii mari de morcovi, supă de carne bună și orz perlat pentru a ajuta la absorbția tuturor sucurilor delicioase de gătit. Acesta este de obicei gătit timp de cel puțin o oră și jumătate

Champ și Colcannon

Când sunteți următoarea în Dublin, fiți cu ochii pe meniurile locale și încercați să gustați clasicele regionale Champ și Colcannon, care duc ambele ideea garniturii la nivelul următor! Champ este în esență un piure de cartofi cu ceapă primăvară, unt și lapte, care produce cea mai delicioasă garnitură pentru a însoți cele mai bune din Irlanda. Colcannon se face cu varză, slănină din spate și smântână. Este revoltător de caloric și nu-și cere scuze. Un clasic!

Boxty

Aceasta provine din cuvântul irlandez „aran bocht ti”, care se traduce prin pâine pentru săraci. Acesta combină de obicei cartofii cruzi rasi cu piureul de cartofi gătiți. Apoi poate fi făcut într-o varietate de moduri ingenioase. Se poate amesteca cu faina si sare si apoi se fierbe, se taie felii si la final se prajeste in unt. Sau, poate fi adăugat într-un aluat și apoi copt într-o tavă de pâine înainte de a se lăsa pe tigaie! Mmmm raiul colesterolului!

Barmbrack

O ceainărie specială, dar probabil cea mai bună, Barmbrack de casă este o pâine de ceai cu fructe strălucitoare, coaptă pe tot parcursul anului. Mirodeniile, stafide și fructele confiate sunt amestecate în amestec. Cu bunul umor tipic de Halloween, ei vor pune „farmece” în pâine care pretind că prevestesc viitorul! Poate vei găsi o mazăre verde care înseamnă că nu te vei căsători anul viitor, sau vei avea noroc și vei găsi un inel pentru a te căsători!

Scoici irlandez

Dacă aveți norocul să călătoriți pe coasta sălbatică de vest a Irlandei, atunci asigurați-vă că mâncați niște crustacee locale. Cea mai bună perioadă a anului sunt lunile de toamnă și iarnă, când ați putea să vă ospătați cu stridii și, în special, încercați să vă programați vizita să coincidă cu Festivalul Stridiilor din Galway (se desfășoară la sfârșitul lunii septembrie). Există creveți de gustat în Golful Dublin și scoici și scoici făcute cu atât mai lirice de Molly Malone!

Un fel de mâncare local pe care să îl încercați să faceți acasă este scoicile gătite în cidru și slănină. Așa că du-te la port și vorbește cu vânzătorii de pește pentru captura lor de pe zi!