Mâncăruri tradiționale grecești

Miel, salate, pește proaspăt, măsline și Moussaka! Da, mâncarea grecească este un lucru de mirare și bucurie! Bucătăria tradițională grecească se referă la utilizarea ingredientelor proaspete și la combinarea tuturor acestor arome mediteraneene. Fie că ai norocul să călătorești în Grecia sau ești doar curios, iată câteva clasice grecești pe care ar trebui fie să le încerci într-o vacanță, fie să încerci să le faci singur.

Musaca

Ce loc mai bun pentru a începe decât un favorit grecesc din toate timpurile? Poate că nu este cel mai provocator fel de mâncare, dar, atunci când este bine făcut, atinge toate punctele! În multe privințe, este echivalentul grecesc al lasagnei, deoarece o parte din fel de mâncare este similară, dar atunci când o mănânci într-o tavernă grecească autentică are un caracter propriu. Deci ce este?

Acest fel de mâncare pentru familie este făcut din cartofi felii subțiri, miel și vinete. Stratul superior este un sos bechamel cremos și bogat.

Ingredientele cheie:

  • 3 vinete medii
  • 800 de grame tocată de miel
  • 1 ceapă și 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de oregano uscat, 2 linguri de scorțișoară măcinată și 2 foi de dafin
  • Cutie de rosii tocate
  • 500 de grame de cartofi tăiați mărunt

Cu Moussaka, puteți face o cantitate imensă într-un vas mare și apoi este foarte grozav să reîncălziți sau chiar să înghețați. Grozav și cu o parte de salată grecească!

Flaounes

Minunatele numite Flaounes sunt produse de patiserie umplute cu brânză, care sunt un aliment de Paște pentru mulți dintre comunitatea greco-cipriotă. Acestea trebuie savurate cu o ceașcă de ceai și consumate în orice moment al zilei! Umplutura de brânză se face de obicei cu lapte de oaie sau de capră și se poate cumpăra în magazinele de delicatese bune. Aceasta este destul de blândă ca o brânză în stil pecorino.

Tzatziki

Acesta are cu siguranță un loc în inima celor mai mulți gastronauți și fani ai mâncărurilor mediteraneene savuroase. Este una dintre cele mai bune moduri de a folosi iaurtul grecesc și este acompaniamentul perfect pentru carnea la grătar și o mulțime de alte alimente.

Ingrediente

  • Un castravete întreg proaspăt
  • O oală mare de iaurt natural grecesc
  • 1 cățel mic de usturoi
  • O mână de frunze de mentă tăiate mărunt

Metoda Fooddiez:

Răziți castravetele folosind o răzătoare grosieră, deoarece este și mai delicios dacă are un pic de corp. Adăugați un praf de sare. Lăsați câteva minute, apoi stoarceți tot excesul de lichid din castraveți. Alegeți un castron frumos și amestecați iaurtul, castraveții stoarse și usturoiul. Arată grozav cu câteva răsuciri de piper negru proaspăt și un pumn de ulei de măsline pentru a termina.

Asta este! Păstrați la rece până când sunteți gata de servit și este mult mai bine să mâncați cu adevărat proaspăt, așa că faceți doar cât aveți nevoie!

Tapenade Skordalia

Aceasta este o interpretare atât de genială a unui stil mai nordic de piure de cartofi! Pur și simplu devine regional cu adaosul minunat de tapenadă de măsline, usturoi și stropi de ulei de măsline proaspăt. Da, acesta este genul de fel de mâncare când, dacă ai ingredientele potrivite, poți gusta soarele! Acesta este un alt fel de mâncare grecesc grozav de încercat acasă!

Ingrediente Skordalia:

  • 800 de grame de cartofi făinoase
  • O gură generoasă de ulei de măsline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1 lingurita de tapenada de masline

Metodă:

  1. Singurul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este tapenada, deoarece este grozav de făcut, dar mult mai simplu dacă o puteți cumpăra dintr-o sursă convenabilă. Acesta este un sos foarte bogat de măsline, hamsii și capere.
  2. Se fierb cartofii, se scurg si se paseaza.
  3. Zdrobiți usturoiul într-un pistil și un mojar cu sare, care va forma o pastă frumoasă și bogată.
  4. Amestecați bine toate ingredientele până faceți un piure ușor cremos.

Aceasta este o garnitură fantastică cu orice fel de carne sau pește la grătar.