Mâncăruri tradiționale franceze

Unde să încep? Mâncărurile tradiționale franceze sunt la fel de dificil de vorbit pe cât există multe feluri de mâncare grozave. Franța a prosperat întotdeauna dintr-o agricultură bună și o istorie culinară puternică. Mâncarea regională excepțională variază într-adevăr de la nord la sud.

Bucătăria franceză este bine documentată și un punct de plecare a fost cu scrierile cheie ale lui Pierre La Varenne de la mijlocul anilor 1600. Foarte influentul său „Le Cuisinier Francois” este încă o sursă esențială pentru toți bucătarii aspiranți!

Dacă ai avut norocul să fii martor direct la gătit franțuzesc, vei înțelege că o anumită magie și mister domină într-o bucătărie franțuzească ca nimeni altul!

Supa frantuzeasca de ceapa

Când este bine prezentat, acesta este un lucru minunat, deoarece este simplu și elegant în același timp. S-ar putea spune că o supă grozavă de ceapă este „micuța rochie neagră” a lumii supelor. Funcționează cu aproape orice și este o mâncare standard excelentă.

Supa de ceapă pe care o ridicăm aici este făcută cu toate aromele grozave ale Franței. Folosește un bulion bun de vită, ceapă caramelizată, pâine prăjită și brânză moale, moale, Gruyére. Şic.

Escargot sună mai bine decât melcii

Totuși, fundul multor glume aveau ca scop să slăbească cumva mâncarea franțuzească. Escargotul este o delicatesă fină de care ni s-a spus să ne temem de către o generație anterioară, care nu cunoștea meritele rustice ale acestor mici deținători de aromă.

Principala modalitate de a mânca melci este să se încălzească prin carne și să se aplice cantități mari de pătrunjel și unt de usturoi într-un vas mic și elegant. Este interesant de observat că cei mai favorizați melci sunt melcul de Burgundia, care este acum o specie extrem de protejată.

Crepe

Crepele, spre deosebire de clătite, sunt făcute cu atâta finețe încât există, de fapt, o zi dedicată în întregime crepului în Franța pentru a onora acest dulce deliciu. Acesta este un aliment care trebuie consumat în Franța și, de preferință, dintr-o Crêpery, care vă va permite să alegeți unul dintre toppingurile incredibile. Unele dintre cele clasice sunt crêpes Suzette, care este zahăr caramelizat, un lichior flambeed precum Grand Marnier și suc de portocale. Wow!

Cassoulet

Acesta este un fel de mâncare care nu vă va lăsa dezamăgit. Cassoulet este un preparat de fasole care combină fasolea albă cu confit de rață, porc și cârnați picant. Acesta este de obicei gătit într-o „cassole” de faianță și poate utiliza cele mai bune din regiune.

În acest fel, este un fel de mâncare grozav de adaptat și gătit cu cele mai bune cărnuri disponibile. Același lucru este valabil și pentru fasole, deoarece au existat întotdeauna câteva variații frumoase, în funcție de alegerea bucătarului de ingrediente locale.

Tarte Tatin

Zahărul caramelizat, fulgii de patiserie și merele aburinde sunt corpul și sufletul acestei delicii clasice de patiserie. Unul dintre deserturile clasice franceze, acesta este unul dintre acele articole care trebuie să fie bifate de la fiecare fan serios de gastronomie.

Dacă se întâmplă să călătorești în Franța, atunci este posibil cel mai bine în regiunile nordice, unde merele sunt din abundență. Legenda acestei tarte este ca atunci cand o anume Stephanie Tatin a gresit cu o placinta conventionala cu mere cand era ocupata in bucatarie si-a corectat greseala si a descoperit spre incantarea ei un preparat revolutionar cu mere!

Sufleu de ciocolată

O ultimă sugestie Fooddiez pentru a se încheia cu o notă dulce este sufleul de ciocolată. Souffler în franceză înseamnă a „umfla” și exact asta face acest desert minunat de bogat. O descriere a unui sufleu bun descrie experiența asemănătoare cu a mușca un nor!

Acesta este un desert care trebuie încercat!