Mâncăruri tradiționale chinezești

Mâncarea chinezească poate fi găsită cu ușurință în întreaga lume, dar este fascinant să luăm în considerare istoria lungă și unică a meselor pe care acum suntem obișnuiți să le comandăm. Iată câteva dintre mâncărurile tradiționale pe care ar trebui să le încercați dacă sunteți iubitor de mâncare chinezească.

Galuste

Gălușca este peste tot în China și a fost inventată de Zhang Zhongjing în dinastia Han cu mai bine de 1.800 de ani în urmă. Când călătoriți în regiune, puteți vedea cât de vitală este găluștea aburită și cum variază în funcție de umpluturile de porc, miel, varză, pește și praz. Aceste pachete delicioase de dimensiuni mici fac din Anul Nou chinezesc o sărbătoare excepțională. Acesta este modul de a-ți lua rămas bun de la vechiul an și de a saluta cu bucurie noul.

Din aproximativ 220 până în 280 d.Hr. în timpul Perioadei Trei Regate, găluștea și-a început domnia remarcabilă ca un mare ambasador al mâncării chinezești. În ceea ce privește folclorul, găluștea reprezintă noroc și reuniunea de familie.

Taitei chinezesti

Fidea sunt sinonime cu mâncarea chinezească și asiatică. Acest produs de bază există de aproximativ 4000 de ani și a fost documentat în timpul dinastiei Jin, Tang, Song și Yuan. Este, până la urmă, o parte crucială a vieții culinare din regiune. În timpul dinastiei Tang, tăițeii au fost asociați cu viața lungă, așa că oamenii au început să mănânce acest aliment minunat de inovator la sărbătorile de naștere. Taiteii au fost facuti cat mai lungi. Căutați soiuri regionale, cum ar fi fidea Lanzhou, Beijing și Sichuan Dandan.

Fidea uscată, așa cum îi cunoaștem acum, a fost produs pentru prima dată în timpul dinastiei Yuan, între 1271-1368 d.Hr.

Mâncăruri Wonton

Stilul Wonton este un clasic absolut al designului chinezesc, cu o găluște foarte subțire care poate fi gătită într-o supă. De fapt, găluștele Wonton sunt atât de delicate încât pot fi aproape transparente. Timp de secole au fost cunoscute ca doar găluște, dar în timpul dinastiei Tang, termenul Wonton a fost folosit pentru a descrie această mâncare tradițională grozavă. Mai târziu, în timpul dinastiei Song, obiceiul de a mânca mâncăruri wonton la solstițiul de iarnă a devenit un obicei foarte plăcut. Umpluturile pot varia, dar este obișnuit să folosiți carne de porc la grătar, igname și carne, porc și creveți și numeroase arome regionale.

Rulouri de primăvară

O altă mare invenție alimentară chinezească este rulada de primăvară și au fost savurate, conform cărților de istorie, începând cu dinastia Jin din secolul al V-lea. Relatările arată că acest mod ingenios de a prăji o folie de grâu umplută era savurat în mod tradițional în timpul primăverii, în special în excursiile în aer liber. Mai târziu, în timpul dinastiei Yuan, rulada de primăvară a devenit amestecul de carne de porc, varză și condimente care sunt cunoscute și iubite în întreaga lume. A mânca această gustare în prima zi de primăvară este un mare obicei de a întâmpina noul sezon și de a lua rămas bun de la iarnă.

Prajituri in forma de luna

Aceste dulciuri delicioase sunt făcute în mod tradițional pentru Festivalul de mijloc de toamnă. Acest desert caloric are o formă rotundă și simbolizează toate lucrurile legate de uniunea familiei. În folclorul antic, acest tort este un sacrificiu adus Zeului Lunii. Umpluturile pot varia de la utilizarea pastei de fasole roșie, un amestec de cinci nuci, pastă de semințe de lotus, prune uscate și susan negru. Dacă vrei să încerci ceva foarte dulce, străvechi și tradițional atunci tortul de lună este foarte recomandat.