Alimentele de sezon din noiembrie și ce să gătești cu ele

Da, vremea se răcește, dar vestea bună este că putem mânca toate acele alimente grozave din noiembrie care folosesc tot ce este mai bun din fructele și legumele de sezon. Vom observa că piețele și vânzătorii oferă acum kale, praz, țelină, napi și cartofi dulci. Aceasta înseamnă că trebuie să ne gândim la câteva idei noi de rețete! Nu uitați să căutați anghinare și sfeclă roșie, deoarece acesta este cel mai bun moment al anului pentru a le cumpăra și a le mânca.

Dovleac și legume

Nu uitați că dovleacul este acum ușor disponibil și devine mult mai ieftin după ce toate sărbătorile de Halloween s-au încheiat. Alți dovlecei, cum ar fi butternut, sunt, de asemenea, acum în sezon și sunt grozavi pentru gătit în feluri de mâncare dulci sau sărate. Încă un articol de pe lista „de mâncat” sunt nucile sănătoase și delicioase. Castanele, alunele și nucile sunt acum din abundență dacă ai grijă de ele.

Prepararea quiche-ului sau a unei tarte savuroase este foarte recomandată ca modalitate de a folosi prazul sau chiar anghinarea într-un mod foarte creativ. Sau de ce să nu folosiți o hrană de bază, cum ar fi orzul perlat, și combinați-l cu kale într-un fel de supă, ceea ce este o schimbare plăcută față de aromele de vară. Dacă dovleceii dulci nu vă place, atunci faceți un curry iute și picant pentru a echilibra aromele naturale.

Tăieri noiembrie

Acum este momentul potrivit să vorbiți cu amabilitate cu măcelarul dvs. și să vedeți dacă vă puteți bucura de cele mai bune carne și păsări de iarnă disponibile. Acesta este un moment excelent al anului pentru a cumpăra gâscă și a vă bucura de această pasăre minunat aromată. Ce mai bun decât o gâscă bine prăjită cu toate rădăcinile de iarnă și un sos bogat? O altă achiziție grozavă este cocoșul și fazanul, care pot fi gătiți încet și vor face o sărbătoare memorabilă pentru o familie. Avantajul gătirii tocanelor este că, chiar dacă cumpărați bucăți mai ieftine, atunci va avea ca rezultat carne foarte fragedă după gătirea timp de aproximativ o oră. Iepurele, rața și vânatul sunt cărnuri bune de cumpărat în această perioadă a anului.

Fructele mării

Acum că temperaturile oceanului și mării scad, înseamnă că cele mai gustoase fructe de mare devin disponibile! Mergeți la vânzătorul local de pește sau la tejgheaua de fructe de mare și uitați-vă la ce va fi captura zilei. Fie că este vorba de stridii, midii sau crabi care vă gâdilă pofta, este un moment minunat pentru a căuta noi arome și a sărbători în jurul unei mese. Doar nu uitați de vinul alb și atunci totul va fi bine!

În ceea ce privește peștele proaspăt, atunci verificați dacă există eglefin proaspăt, cod, macrou, cambulă și monkfish, care sunt toate grozave în această perioadă a anului. Să recunoaștem, odată ce aveți o bucată decentă de pește proaspăt, nu trebuie să vă faceți griji prea mult, deoarece aromele proaspete sunt tot ce aveți nevoie, fără rețete lungi prea complicate de care să vă faceți griji.

Fructe de sezon

Ei bine, este un moment bun pentru fructe precum merișoare, mere și pere, așa că nu fi sfiat și devii creativ sau copt cu aceste delicii de sezon. Acum este un moment bun al anului pentru crumble de mere sau pentru a face un desert cu pere. Un lucru care este sigur este că fructele de import luminează iernile noastre întunecate cu fructe precum clementine, satsumas, fructul pasiunii și rodii. Un fruct distractiv și mai neobișnuit care merită cu adevărat cercetat este gutuia, așa că ai grijă la acest fruct minunat și fă-ți oaspeții la petrecere atât fericiți, cât și curioși.