Carne de vită Kobe
Aceasta este una dintre cele mai bune cărnuri de vită cunoscute de om! Vitele de carne crescute doar în prefectura Hyogo din Japonia sunt hrănite cu cele mai hrănitoare furaje organice și ajung să pască pe cele mai verzi pășuni. Desigur, reglementările foarte stricte asigură că oferta foarte limitată de vite Wagyu produce renumita textură topită în gură care poate fi tăiată fin.
Vacile pot fi crescute și sacrificate doar în Wagyu pentru a fi certificate ca carne de vită Kobe. Vacile sunt o rasă de vite negre numită Tajima. Carnea de vită Kobe este evaluată ca având un scor de marmorare de carne de vită de 6 sau mai mare.
Homar
Homarul excelent este un crustacee care este de obicei aburit și savurat ca o poștă principală de lux sau ca aperitiv. Acest fructe de mare foarte prețuite a fost odată în secolul al XIX-lea hrănit servitorilor, deoarece era văzut ca ceva nepotrivit pentru aristocrații vremii. Este o sursă excelentă de proteine, iar vestea bună pentru inima ta este că este bogată în acizi grași omega-3! Aceasta este acum o mâncare foarte scumpă și are un preț ridicat. Cel mai faimos fel de mâncare este probabil un Thermidor de homar.
Şofran
Din frumoasa floare de crocus, șofranul este extrem de scump pe gram, dar adaugă o culoare și un parfum atât de incredibil la multe feluri de mâncare diferite, încât bucătarii de top se asigură că au bugetul pentru el. Este nevoie de mii de flori pentru a produce doar o uncie de șofran.
stridii
Pe vremea „Gin Lane” de la Hogarth, stridiile erau văzute ca hrana pentru clasele inferioare. Oh, cum se schimbă vremurile! Acum sunt văzuți ca parte a experienței culinare rafinate supreme, iar restaurantele de top se asigură că primesc cele mai bune și mai proaspete pentru patronii lor.
Se mănâncă crude și așa că fie îi iubești, fie îi urăști! Cel mai bine se asortează cu un pahar sau două de fizz!
Trufe Albe
Prețul curent al Trufei Alba Albe este de aproximativ 40.000 USD pentru o liră de aceste ciuperci înțepătoare minunat de aromate. În antichitate se credea că au proprietăți vindecătoare unice. Sunt minunate doar pe răzătoare pe mâncăruri de paste proaspete sau chiar pe ouă. Ele se găsesc doar în habitate foarte speciale și sunt notoriu greu de cultivat. De asemenea, au nevoie de ani de cultivare și nu sunt ușor de depozitat. Aromele sunt pământoase, cărnoase și gamy și mai ales sunt unice în acest sens.
Foaie de aur comestibilă
Da, este posibil să mănânci aur și nu doar o fantezie inventată de un bucătar care a lovit sticla! Este de obicei folosit pentru a decora cele mai bune ciocolate și deserturi. În prezent, dacă vă gândiți să vă răsfățați simțurile, prețul actual de piață pentru foile de aur este de aproximativ 15.000 USD per liră! Vă rugăm să țineți cont de acest lucru dacă îl scăpați atunci când decorați.
Ori de câte ori aveți ocazia, încercați să gustați unele dintre aceste alimente extraordinare de lux, deoarece există un motiv întemeiat pentru anumite etichete de preț. Așadar, toți cei din Fooddiez de acolo trebuie să încerce să bifeze câteva dintre acestea din lista de dorințe de lux! Bucurați-vă!