Mâncare tradițională scoțiană

Pentru mulți vizitatori pentru prima dată în Scoția, mâncărurile tradiționale sunt una dintre cele mai mari surprize. Bucătăria din Scoția este într-adevăr destul de gustoasă, dar include și câteva completări surprinzătoare. Cele mai faimoase trei alimente asociate cu Scoția sunt Haggis, Nips sau Neeps și Tatties, dar vă veți da repede seama că sunt mult mai multe de descoperit.

Haggis

Haggis este infama sau doar faimoasa, in functie de perspectiva ta, delicatesa scotiana. Practic, luați ficatul, inima și plămânii unei oi (sau alt animal), tocate și amestecate cu carne de vită sau de oaie și fulgi de ovăz și asezonate cu ceapă, piper cayenne și alte condimente. Lucrul surprinzător este că de fapt este foarte bun. Când îl comanzi în restaurante, uneori poate fi prea uscat, așa că cel mai bine este să găsești un măcelar care face haggis, apoi să-l iei acasă și să-l gătești singur.

Neeps & Nips

Neeps este doar numele scoțian pentru suedez, care este o legumă rădăcină. Se recoltează toamna și se folosește pe tot parcursul iernii în mâncăruri precum supe și tocane. Ați putea auzi, de asemenea, oamenii din Scoția spunând „nips”, care este o formă prescurtată a cuvântului „napi”. Este o sarcină dificilă să curățați și să tăiați napii, dar după ce este gata, se fierb și se pasează.

Există un număr mare de alte alimente care sunt considerate a fi specialități naționale în Scoția. Un exemplu este budinca neagră, care seamănă cu un cârnați plat. Unii oameni îl consideră dezamăgitor, deoarece este făcut cu sânge, dar cei suficient de curajoși să o încerce sunt rareori dezamăgiți.

Mic dejun scoțian

Trebuie să vă răsfățați cel puțin o dată cu un mic dejun scoțian complet, complet cu ouă, slănină, cârnați, ciuperci, fasole și un alt preparat tradițional. Veți vedea că budinca neagră va fi inclusă, dar tatu-ul trebuie să fie deseori acolo și, ca rezultat, puteți alege un tat scone. Când te gândești la scones, te gândești la aceste lucruri mici asemănătoare prăjiturii, care este ceea ce vezi în restul Regatului Unit. Un scone cu cartofi este, în esență, o clătită în formă de triunghi care este făcută în întregime din cartofi. O altă opțiune de mic dejun populară în Scoția este terciul, care în mod tradițional este făcut să fie foarte gros.

Peşte

Mulți oameni spun că cel mai bun lucru din Scoția este somonul lor. Poti opta pentru somon afumat ca aperitiv in multe restaurante sau il poti pune in sandviciuri. Desigur, puteți avea și un file de somon ca masă completă. Se știe că somonul scoțian este deosebit de aromat, motiv pentru care este adesea mai scump decât somonul din alte părți ale lumii.

Desigur, somonul nu este singurul pește disponibil în Scoția. Puteți avea, de asemenea, eglefin sau cod, iar Scoția este la fel de bine cunoscută pentru fish and chips ca și alte părți ale Regatului Unit.

Mâncare de Pub

Dacă sunteți în Scoția, cu siguranță veți dori să mergeți la cârciumă. Există multe beri tradiționale scoțiene pe care ar trebui să le încercați cu siguranță și, dacă sunteți din SUA, sigur le veți găsi foarte neobișnuite. Desigur, este imposibil să nu mai vorbim de whisky. Gama de arome din whisky-ul scoțian este uluitoare și este o mare parte a culturii care se califică cu siguranță ca o mâncare tradițională scoțiană.