Sfaturi pentru a asigura cel mai bun grătar de fiecare dată

Un grătar nu numai că produce mâncare delicioasă, dar poate fi și o ocazie cu adevărat socială. Cu toate acestea, în timp ce premisa unui grătar ar putea fi simplă, există mai mult decât se vede la prima vedere. Multe alimente diferite pot fi gătite pe grătar, inclusiv carne, pește și legume, iar aici am adunat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate de fiecare dată.

Pregătirea este cheia

Nu poți să arunci orice pe grătar și să te aștepți să iasă corect. Înainte de a pune ceva pe grătar, trebuie să pregătiți atât grătarul, cât și mâncarea. Asigurați-vă că nu există găuri în grătar sau alte lucruri care ar putea cauza probleme (cum ar fi scurgerile de grăsime). De asemenea, asigurați-vă că toate ustensilele sunt curate (folosește un prosop de hârtie sau hârtie ceară) și nedeteriorate. De asemenea, va trebui să vă asigurați că grătarul este curat și, adesea, este mai ușor să curățați un grătar odată ce acesta a fost aprins. În ceea ce privește mâncarea, pur și simplu asigurați-vă că toată pregătirea alimentelor este făcută și că lucrurile sunt la îndemână.

Tăiați grăsimea de pe carne

Aceasta este oarecum o alegere personală. Cu toate acestea, este o idee bună să tăiați o parte din excesul de grăsime de pe orice carne pe care urmează să o faceți la grătar. În timp ce grăsimea este extrem de aromată, știm că prea mult este nesănătos. În plus, este inflamabil, ceea ce înseamnă că alimentele foarte grase ar putea fi dificil de gătit un grătar.

Marinați-vă carnea înainte de grătar

Cel mai bun lucru despre marinarea cărnii este că le ajută să le facă fragede și suculente. Marinarea se poate face cu câteva zile înainte de grătar, dar cel mai bine este să dai cărnii cel puțin 4 ore pentru a absorbi aromele. Cu cât marinați mai mult, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Marinarea va face o mare diferență pentru gustul și textura cărnii, ajutând să o facă mai suculentă și mai frageda.

Majoritatea marinatelor conțin fie o formă de acid, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul sau vinul, fie lactate, cum ar fi iaurtul. Acestea ajută la descompunerea stratului exterior al cărnii și la fragezarea acestuia. De asemenea, veți dori să adăugați arome sub formă de uleiuri, condimente și ierburi.

Asigurați-vă că este gătit bine

Un alt sfat pentru a vă asigura că carnea este gătită bine este să verificați dacă a atins o temperatură internă de 165 de grade Fahrenheit (75 de grade Celsius). Cel mai bine se face acest lucru atingând-o cu mâna goală (nu folosiți clești metalici). Dacă carnea se simte caldă, dar nu fierbinte, probabil că nu este încă complet gătită! Dacă nu sunteți sigur, puteți achiziționa un termometru pentru carne, care vă va permite să verificați rapid și ușor temperatura a tot ce se gătește pe grătar.

Lasă-ți carnea să se odihnească

După ce ați gătit carnea, lăsați-o să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de servire. Acest lucru permite redistribuirea sucurilor și relaxarea cărnii. Timpul de odihnă ajută, de asemenea, carnea să absoarbă orice suc care s-a scurs în timpul gătirii. Timpul de odihnă poate fi de până la patru minute atunci când utilizați un grătar sau un afumător sau mai lung când utilizați o plită sau un cuptor. Timpul de odihnă al cărnii depinde de cât timp durează până când căldura din aragaz se disipează după ce este oprită sau oprită. Cu cât gătiți mai mult, cu atât căldura va fi mai intensă și cu atât mâncarea are nevoie de mai puțin timp pentru a se odihni după gătire.

Garnituri si sosuri

Garnurile sunt puțin diferite de sosuri și condimente, deoarece sunt mai mult un grup de produse alimentare. O garnitură constă dintr-un articol servit cu felul principal, cum ar fi cartofi prăjiți, rondele de ceapă, salata de varză sau salata de cartofi. Sosurile sunt făcute din ingrediente precum maioneză, ketchup și muștar. Condimentele includ lucruri precum savoarea și murăturile. Unele dintre cele mai populare părți includ:

Cartofi

Cartofii sunt o parte clasică de grătar care poate fi pregătită în mai multe moduri, inclusiv coacere sau fierbere. Bineînțeles că le puteți găti pe grătarul învelit în folie de aluminiu. Alternativ, puteți face piure de cartofi sau hash browns.

Legume

Nu există limită pentru varietatea de legume pe care le poți adăuga în meniul tău de grătar! Alegeți dintre ceapă, ardei, ciuperci și multe altele pentru a crea arome unice care completează orice masă. Puteți pregăti salate, legumele la grătar, frigărui de legume și multe altele.

Cuvinte finale

Un grătar cu adevărat reușit necesită o cantitate suficientă de planificare. Cu toate acestea, rezultatele fac ca totul să merite. Sperăm că, cu ajutorul sfaturilor de mai sus, vă veți putea bucura de alimente delicioase la grătar din nou și din nou.