Mâncăruri tradiționale thailandeze

Dacă plănuiți să vizitați Thailanda, ar fi păcat să nu profitați de ocazie pentru a gusta unele dintre cele mai tradiționale mâncăruri. Mâncarea thailandeză este cunoscută pentru aromele sale delicioase și ingredientele proaspete, dar mulți turiști care vizitează țara ratează unele dintre cele mai populare feluri de mâncare, deoarece pur și simplu nu sunt conștienți de ele. Iată lista noastră cu cele mai bune alimente tradiționale pe care trebuie să le încercați în Thailanda:

  1. Massaman Curry

Curry Massaman este un amestec de condimente și ierburi, inclusiv semințe de cardamom, pudră de tamarind și ardei iute. Cuvântul „massaman” provine din cuvântul arab „masam” care înseamnă „acru”. Curry se face de obicei cu carne de vită sau pui, dar unele soiuri pot fi preparate cu sos de arahide.

  1. Pad Kra Prao

Cunoscut sub numele de „Elefantul Alb”, acest fel de mâncare este un amestec de carne slabă de porc, pastă de creveți, pui, sos de arahide întărit și lapte de cocos. Vasul poartă numele micului borcan de lut folosit pentru depozitarea ingredientelor pentru rețetă.

  1. Kao Ka Moo

Acesta este un fel de mâncare thailandez foarte popular făcut cu carne de porc, orez, condimente și sos de soia. Carnea se prăjește mai întâi într-o oală mare cu toate ingredientele și apoi se pune la fiert. Mâncarea poate fi servită cu omletă thailandeză și orez aburit.

  1. Khao Soi

Khao Soi este un fel de mâncare pe bază de carne și legume prăjite, gătite în lapte de cocos și curry galben thailandez. Este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din nordul Thailandei. Rețeta include lapte de cocos, roșii, verde de muștar și pui. Khao Soi este servit cu tăiței de orez galben și ornat cu muguri de fasole și suc de lămâie.

  1. Yam Nua cu salata de vita

Yam Nua este un fel de mâncare făcut cu carne de vită mărunțită și ceapă prăjită. Mâncarea a fost făcută mai întâi de vânzătorii stradali thailandezi care foloseau adesea carnea pentru a face diferite „rulouri thailandeze”. Acest fel de mâncare este de obicei servit cu orez alb aburit, salată verde și castraveți.

  1. Pad Woon Sen

Pad Woon Sen este un fel de mâncare făcut cu tăiței de orez și un sos de sos de stridii și chili. Felul de mâncare este de obicei servit cu chiftele, fâșii de carne de vită sau pește și gătit cu ou. Masa este insotita de orez la abur.

  1. Orez prăjit thailandez cu ou fript și rață

Orezul prajit thailandez cu rață friptă și ou este un fel de mâncare care conține orez alb aburit și un ou, prăjit și servit într-un wok fierbinte. Mâncarea este de obicei însoțită de o farfurie cu legume, o farfurie de rulouri proaspete de primăvară și un castron mic cu sos de pește.

  1. Kway Teow (supă de tăiței)

Kway Teow este un fel de mâncare făcut cu vermicelli de orez, bile de pește, carne și legume și diferite tipuri de sosuri. Cele mai populare tipuri de Kway Teow includ sosul de fasole neagră, sosul de stridii și sosul brun. Rețeta include și lapte gros de nucă de cocos sau bulion și tofu prăjit. Mâncarea se servește cu orez aburit.

  1. Hor Mok Ma Prow Awn

Hor mok ma prow awn este un fel de mâncare făcut cu fructe de mare și pudră de chili thailandez. Felul de mâncare este de obicei servit cu lapte de cocos și ornat cu frunze de castraveți, lămâie și tamarind. Rețeta include și creveți uscați, calmar uscat, ou fiert tare, ou fiert moale, ceapă verde feliată și sos de pește.

  1. Pla Kapung Neung Manao (pește lime la abur)

Pla Kapung Neung Manao este un fel de mâncare făcut cu pește și legume gătite în lapte de cocos și frunze de tei. Rețeta include, de asemenea, rădăcină de ghimbir feliată, lemongrass, eșalotă, galanga, sos de pește și pastă de chili.

  1. Som Tam (salata de papaya)

Som-tam este o salată făcută cu felii de papaya sau mango verde. Felul de mâncare este de obicei servit cu creveți uscați, alune fierte și eșalotă prăjită. Atingerea finală a acestui fel de mâncare apetisant este un sos de mango.

  1. Orez lipicios de mango

Orezul lipicios cu mango este un desert preparat cu mango copt și orez glutinos. Rețeta include orez lipicios, care este înmuiat în lapte de nucă de cocos și prăjit în interior. Tailandezii adaugă de obicei diferite fructe, cum ar fi suc de fructul pasiunii, banane, alune sau friptură dulce de porc.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare mâncăruri thailandeze pe care trebuie să le încercați în timp ce călătoriți prin Thailanda. Desigur, sunt multe altele și poți fi sigur că te vei bucura de câteva mese delicioase în timpul vacanței.