Cum se fierbe tăițeii

Dacă există o tehnică de gătit pe care ar trebui să o stăpânești, cu siguranță este să înveți cum să fierbi tăițeii.

Fidea sunt la fel de versatili ca orezul și pâinea și servesc de obicei ca vehicul pentru un fel de mâncare gustos. Iată un ghid pas cu pas despre cum să fierbeți tăițeii, precum și sfaturi despre cum puteți obține acea consistență fermă și neînmuiată.

Cum se fierbe tăițeii 101

Înainte de a începe, merită remarcat faptul că tăițeii vin în diferite grosimi și tipuri. De exemplu, există tăiței instant care vin de obicei în pachete mici și există tăiței de sticlă, care sunt rotunzi, subțiri și aproape transparente.

Acestea fiind spuse, primul pas în gătirea tăițeilor în apă este să știi câte minute ar trebui să le dai în oală pentru a obține consistența și fermitatea dorite. Majoritatea pachetelor cu tăiței vin cu instrucțiuni despre cum le puteți găti la perfecțiune, așa că atâta timp cât le urmați ar trebui să fie bine.

Pasul 1. Pregătiți vasul și umpleți-l cu apă

Luați o oală de dimensiuni adecvate pentru cantitatea de tăiței pe care o faceți. Un singur pachet de tăiței instant va necesita, de obicei, între 4-6 căni de apă și o oală medie, în timp ce un pachet de spaghete va necesita de obicei o oală mare și aproximativ 4 până la 6 litri de apă.

Ca o notă secundară, urmărește să gătești toți tăițeii de care ai nevoie dintr-o singură mișcare. În acest fel, primul tău lot de tăiței nu se va usca sau deveni moale pe măsură ce gătești restul.

Pasul 2. Aduceți oala la fierbere

Pune oala cu apa pe aragaz si da-o la foc mediu. Ceea ce veți dori este să obțineți o stare de fierbere, astfel încât tăițeii să fie gătiți în mod constant. Puteți începe cu o flacără mare pentru a scurta timpul de fierbere a apei, dar apoi va trebui să scădeți căldura odată ce tăițeii sunt introduși.

Pentru fidea fără aromă, ar trebui să adăugați în apă o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de lingură de ulei de gătit. Stați pe spate și așteptați până când apa începe să fiarbă înainte de a introduce tăițeii uscati.

Pasul 3. Adăugați tăițeii și amestecați

Acum este momentul să adăugați pachetul de tăiței. Puteți să o despărțiți în două sau trei bucăți dacă este o lespede uriașă și nu se potrivește în oală sau lăsați-o așa, dacă este suficient de mică încât să se potrivească cu ușurință.

Pur și simplu puneți tăiței și priviți cum se gătesc nu este suficient. Este recomandat să folosiți o furculiță sau un ustensil similar pentru a slăbi firele și a lăsa apa să intre între ele. Amestecați din când în când din momentul în care puneți tăițeii până când timpul de gătire este complet. Acest lucru poate dura între 3 și 8 minute (în funcție de tipul de tăiței pe care îl faceți).

După expirarea timpului, va trebui să separați tăițeii fierți de apă.

Pasul 4. Scurgeți tăițeii

Opriți aragazul și pregătiți o strecurătoare sau un articol similar pentru a scurge apa din tăiței. Scurgeți încet conținutul oalei și puneți-l deoparte după ce conținutul a fost transferat complet.

Puteți turna o cană sau două de apă rece pentru a împiedica fidea să devină prea lipicioasă și o linguriță de ulei pentru a nu se lipi. După aceasta, vei fi gătit cu succes primul tău lot de tăiței.

Sfaturi pentru a fierbe perfect tăițeii

Toți tăițeii ar trebui să fie scufundați. Cantitatea de apă ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi toți tăițeii pe care îi veți găti. În cazul în care găsiți tăițeii ieșind din apă, puteți adăuga încă o cană sau două.

Nu uitați să salvați pachetul și să citiți instrucțiunile imprimate pe el. Urmați timpul necesar fierberii tăițeilor. Dacă vă ajută, setați un cronometru pe aragaz sau pe telefon, astfel încât să puteți urmări cum au trecut minutele odată ce apa a ajuns la fierbere.

În general, un tăiței puțin gătiți este mai bun decât unul prea umed. Acordați o atenție deosebită tăițeilor odată ce sunt în oală și amestecați constant cu o furculiță pentru cele mai bune rezultate.