Cartofi Gratinați
Cartofi Scalloped Au Gratin este o garnitură care servește 8. Pentru 1,25 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13 g de proteine , 8 g de grăsimi și un total de 272 de calorii . Un amestec de făină, usturoi, cimbru și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este perfect pentru Paste . Vă este adus de Foodnetwork. Această rețetă este plăcută de 5 bucătari și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor extraordinar de lingură de 81% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Cartofi Scalloped Gratin , Scalloped Cartofi Gratin și Gratin Dauphinoise (Cartofi Scalloped) .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Pulverizați un vas de copt de 2 litri, puțin adânc, cu spray de ulei de măsline.
Puneți cartofii într-o oală mare și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere la foc mediu. Reduceți focul și fierbeți până când cartofii sunt doar fragezi, aproximativ 8 minute.
Se scurge si se da deoparte sa se raceasca putin.
Puneți laptele și făina într-o cratiță mare și amestecați până când făina se dizolvă.
Se adauga usturoiul si cimbrul si se incinge la foc mediu-mare, amestecand continuu, pana cand amestecul ajunge la fierbere si se ingroasa, aproximativ 8 minute.
Luați de pe foc, aruncați crenguța de cimbru și adăugați sarea.
Adăugați 1 cană de brânză și amestecați până se topește.
Aranjați jumătate din cartofi în tava de copt.
Se toarnă peste jumătate din sosul de brânză.
Adăugați cartofii rămași și acoperiți cu restul de sos.
Se presară cu brânza rămasă și se coace 25 de minute, până când clocotește. Se pune sub broiler și se fierbe la grătar până se rumenește blatul, aproximativ 2 minute.
Mărimea porției: aproximativ 1 cană