Cum să gătești pastele

Nu contează dacă mănânci un castron de paste ca fel principal sau ca aperitiv, va fi întotdeauna delicios. Există atât de multe tipuri diferite de paste, de la ravioli și gnocchi până la fusilli și spaghete. Cu toate acestea, în timp ce pastele au reputația de a fi ușor de gătit, există unele provocări implicate și, în acest articol, vă vom trece prin ele.

Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume și există sute de variante diferite. Gustul neutru al pastelor le face ușor de combinat cu aproape orice alte alimente, de la sosuri pe bază de carne până la cele vegetariene. Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire la câteva sfaturi despre cum să gătiți pastele în mod corespunzător și să oferim următoarelor oaspeți la cină o experiență de neuitat!

Înmuiați pastele înainte de a le găti

Primul pas al gătirii unui fel de paste nu este partea de gătit în sine, ci mai degrabă înmuierea pastelor. Nu sări peste acest pas! Pastele sunt făcute din gris, o făină grosieră. Astfel, este foarte amidonoasă și lipicioasă când iese din pungă.

Tipul potrivit de apă

Apa pe care o folosești pentru a fierbe pastele este de fapt mai importantă decât ai putea crede. Tipul de apă pe care îl folosiți poate afecta gustul și textura pastelor, așa că este important să alegeți cu înțelepciune. Dacă aveți apă dură în zona dvs., este posibil să observați un gust puțin ciudat în paste. Apa moale va face diferența în textura pastelor. Dacă aveți o stație de tratare a apei în zona dvs., apa va fi moale. Dacă aveți o fântână, atunci apa va fi dură. Cel mai bine este să începeți cu apă moale pentru paste.

De asemenea, doriți să vă asigurați că apa pe care o folosiți pentru a găti pastele este la fierbere înainte de a adăuga pastele. Acest lucru se datorează faptului că doriți ca apa să fiarbă când atinge pastele. Dacă apa nu fierbe când o adaugi în oală, pastele nu se vor găti corect.

Adăugarea de sare și ulei în apă

Mulți oameni nu iau în considerare adăugarea de sare și ulei în apa pentru paste. Beneficiul adaugarii uleiului este simplu; va împiedica pastele să se lipească între ele sau de oală. Adăugarea de sare în apă este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face. Vă va ajuta să condimentezi pastele în timp ce se gătesc. De asemenea, va ajuta la asezonarea apei și la împiedicarea să fiarbă. Adăugarea de sare în apă este deosebit de importantă dacă faceți paste cu un sos care face ca apa să fie mai blândă. Sarea ajută să scoată aroma atât în paste, cât și în felul de mâncare în ansamblu.

Timp de gătire pentru diferite tipuri de paste

Diferitele tipuri de paste vor dura diferite cantități de gătit. Unele paste trebuie consumate al dente sau cu o textură foarte fermă, în timp ce alte tipuri sunt menite să fie consumate mai moi. De exemplu, ați dori să gătiți paste penne timp de aproximativ 12 minute. Pastele fettuccine trebuie gătite aproximativ 8 minute. Fidea spaghetti trebuie gătită aproximativ 7 minute. Dacă nu ești sigur cât timp să gătești pastele, poți oricând să verifici instrucțiunile de pe spatele pungii. Ar trebui să vă ofere o oră precisă, care funcționează pentru majoritatea pastelor.

Nu uitați să scurgeți!

Următorul pas în gătirea pastelor este să le scurgi. Puteți folosi o strecurătoare sau o oală pentru paste cu o strecurătoare încorporată. Asigurați-vă că folosiți o lingură sau ceva pentru a amesteca pastele în timp ce se scurg, astfel încât să nu se blocheze. De asemenea, trebuie să rețineți că pastele continuă să se gătească ușor chiar și atunci când sunt scoase din apă, motiv pentru care mulți oameni clătesc imediat pastele cu apă rece.

Când scurgi pastele, poate merită să păstrezi o cană sau ceva de apă. Apa va fi plină de amidon, așa că poate fi folosită pentru a îngroșa orice sos pe care îl faceți pentru a merge cu pastele.

Concluzie

Pastele sunt una dintre cele mai ușor de făcut feluri de mâncare. Il poti folosi ca fel principal sau ca aperitiv si il poti combina cu aproape orice fel de sos. Cu toate acestea, gătitul pastelor nu este chiar atât de simplu pe cât pretind mulți oameni. Din fericire, nu este greu de stăpânit, chiar și pentru bucătarii absolut începători. Prin urmare, nu vă fie teamă să îl încercați acasă! Ține cont de toate informațiile de mai sus și poți fi sigur că te bucuri de paste perfecte de fiecare dată!

Ingrediente

11,021
Paste