Cartofi Franțuzești Au Gratin
Cartofi franțuzești Au Gratin ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 1,17 USD pe porție. O porție conține 246 calorii, 14g de proteine, și 9g de grăsime. Un amestec de lapte, sare, cartofi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 5 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este perfect pentru Paștele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este solid. Încercați Cartofi franțuzești Au Gratin, Gratin Dauphinoise (Cartofi Franțuzești), și Ușor tigaie franțuzești cartofi gratinati pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Pulverizați un vas de copt de 2 litri, superficial, cu spray de ulei de măsline.
Puneți cartofii într-o oală mare și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere la foc mediu. Reduceți căldura și fierbeți până când cartofii sunt doar fragede, aproximativ 8 minute.
Se scurge și se lasă deoparte să se răcească oarecum.
Puneți laptele și făina într-o cratiță mare și amestecați până când făina este dizolvată.
Se adaugă usturoiul și cimbrul și se încălzește la foc mediu-mare, amestecând constant, până când amestecul ajunge la fierbere și se îngroașă, aproximativ 8 minute.
Se scoate de pe foc, se aruncă crenguta de cimbru și se amestecă sarea.
Adăugați 1 cană de brânză și amestecați până se topește.
Aranjați jumătate din cartofi în vasul de copt.
Se toarnă peste jumătate din sosul de brânză.
Adăugați cartofii rămași și acoperiți cu restul de sos.
Se presară cu brânza rămasă și se coace timp de 25 de minute, până la barbotare. Se pune sub broiler și se fierbe la înălțime până când blatul se rumeneste, aproximativ 2 minute.
Dimensiune de servire: aproximativ 1 cană