Ce ar trebui să gătesc în februarie?

Marea întrebare este unde și cum a dispărut ianuarie atât de grăbit! Timpul zboară și, din această cauză, trebuie să încercăm și să urmărim calitatea în viața noastră oriunde este posibil. Acest lucru înseamnă pentru noi toți cei de la Fooddiez să încetinim puțin lucrurile și să adăugăm doar acel mic plus je ne sais pas la felurile pe care le gătim pentru prietenii și familiile noastre este scopul nostru culinar!

Este clar că putem împărți lumea alimentară între rapid și lent, fast-food-urile de pe străzile mari pot fi foarte gustoase, dar nu sunt cele mai sănătoase pentru noi. Așa că este grozav să încerci să încetinești puțin lucrurile și să te gândești la niște profiluri de arome noi și provocatoare! Unul dintre lucrurile grozave de gătit în această perioadă a anului sunt legumele de iarnă, așa că aruncați o privire la câteva dintre modurile noastre inspiratoare de a găti cu legume în februarie!

Broccoli Timpul tău este acum!

Broccoli este o legumă superbă de iarnă, care a fost adesea descrisă drept „aliment minune” datorită profilului său nutrițional și antioxidant excelent. O abordare excelentă a frontului cu broccoli este să faci o salată crudă cu această bombă pentru sănătate! Principalul aspect este să folosiți un cuțit ascuțit și să tăiați mărunt în bucăți mici. Dacă este prea mare, nu se va simți bine când îl mesteci prea mult. Un contrast grozav de aromă este să prăjiți o mână de semințe de floarea soarelui și să adăugați asta în salată!

Iată tot ce aveți nevoie pentru a face o salată de broccoli de iarnă excelentă și diferită:

  • 1 broccoli proaspăt întreg
  • O ceapa tocata marunt
  • Seminte de floarea soarelui prajite
  • Parmigiano - ras grosier
  • Un sos de vinaigretă de casă

Așadar, într-un castron rustic mare, amestecați pur și simplu bucățile fine de broccoli cu ceapa, semințele de floarea soarelui prăjite și apoi turnați peste un dressing bogat la alegere. Dressingul poate fi făcut din ulei de măsline și oțet de vin alb și poate adăuga puțin usturoi tocat mărunt pentru un pic de picior în preparat! La final, rade putin parmigiano si presara deasupra pentru a adauga putina profunzime acestei salate salbatice crocante!

Varza este rege

O altă sugestie grozavă pentru luna februarie este utilizarea varzei în moduri diferite. Din fericire, zilele de varză prea fiartă ca garnitură de bază pentru carne și cartofi au trecut de mult! Varza albă, savoia și roșie pot adăuga arome și texturi minunate repertoriului tău din februarie.

Această sugestie este un rai crocant, vegan! Razi grosier varza alba, morcovul, ceapa, grau bulghur si adaugam coriandru proaspat ca garnitura. Stropiți cu puțin ulei de măsline și asezonați! Aceasta este o parte ușoară sau o masă principală perfectă, plină de lucruri sănătoase. O variantă frumoasă ar putea fi adăugarea de linte maro sau a unui alt tip de cereale, cum ar fi cușcușul.

Fripturi de conopidă

O modalitate excelentă și inovatoare de a folosi conopida în acest sezon este să faci „fripturi de conopidă”. Tot ce trebuie să faceți este să selectați o conopidă de dimensiuni frumoase, fermă și proaspătă și apoi, folosind un cuțit de bucătar decent, să o tăiați în felii de 1 inch grosime.

Apoi ungeți fripturile cu ulei de măsline și apoi puneți ușor pe o foaie de copt și puneți la cuptorul încins. Temperatura este vitală, deoarece dorim ca conopida să fie de un brun auriu și fraged în interior. Cea mai bună setare ar fi în jur de 225 de grade și în jumătatea superioară a cuptorului timp de aproximativ 20 până la 25 de minute.

Fripturile de conopida pot fi servite pe un pat de orez brun si delicioase cu o lingura de hummus sau tahini simplu. Alternativ, acesta poate fi servit cu un dressing de iaurt. Delicios!