Frigarui Satay de legume (sau creveti).
Frigăruile Satay de legume (sau creveți) ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 209 calorii, 28 g de proteine și 9 g de grăsime per porție. Pentru 2,72 USD per porție, această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Vă este adusă de Foodnetwork. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute. Un amestec de ulei de susan, ulei de chili, bulion de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 44%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare sunt Satay de pui și creveți cu sos de arahide și nucă de cocos și salată de legume proaspete, frigărui de creveți și legume la grătar marocan și frigărui de creveți și legume la grătar marocan.
Instrucțiuni
Frigarui din lemn sau metal
Într-o cratiță mică, combinați sosul de arahide rezervat, sosul de fasole neagră și sosul iute. Puneți tigaia la foc mediu-înalt și aduceți la fiert. Se fierbe 5 până la 7 minute, până când sosul scade ușor.
Între timp, ungeți o tigaie de grătar de pe aragaz, o grătar sau o tigaie mare cu spray de gătit și puneți tigaia la foc mediu-mare. Puneți creveții pe frigărui, lăsând puțin spațiu între creveți pentru a permite o gătire uniformă.
Adăugați frigărui de creveți în tigaia fierbinte și gătiți 5 minute, până când devin roz strălucitor și gătiți, întorcându-se frecvent.
Serviți creveții cu sos de arahide în lateral (pentru înmuiat!).
Într-o cratiță mică, amestecați bulionul, untul de arahide, sosul de soia, uleiul de susan și uleiul de chili. Puneți tigaia la foc mediu, aduceți la fiert și lăsați să fiarbă timp de 5 minute.
Luați de pe foc și adăugați coriandru.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi păstrați într-un recipient de plastic la frigider până la 1 săptămână sau la congelator până la 3 luni.
Vin recomandat: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Grigio sunt alegerile mele de top pentru Creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, fie că sunt la grătar, fie că sunt prăjiți sau în sos de usturoi. Chateau Ste. Michelle Horse Heaven Vineyard Sauvignon Blanc cu o evaluare de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
Chateau Ste. Michelle Horse Heaven Vineyard Sauvignon Blanc
Acest Sauvignon Blanc 100% din Vineyardul nostru Horse Heaven este un Sauvignon Blanc restrâns, elegant și delicat, ca o expresie a vintage-ului mai rece. Am folosit fermentarea parțială din oțel inoxidabil pentru a păstra caracterul curat, pur, vibrant și calitatea proaspătă și crocantă a Sauvignon Blanc. Acest vin se asortează frumos cu diverse alimente, ierburi și condimente, cum ar fi midii, halibut, pui, coriandru, oregano, rozmarin, chimen, curry și ghimbir.