Felie de miliardar cu caramel sărat și unt de arahide
Rețeta caramel sărat și unt de arahide felia miliardarului poate fi făcută în aproximativ 1 oră și 40 de minute. Pentru 77 cenți pe porție, primești un condiment care servește 15. O porție conține 523 calorii, 9g de proteine, și 35g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 187 de gurmanzi și bucătari. Această rețetă de la BBC Good Food necesită caramel de garoafe g cans, sare de mare fulgioasă sau, făină și unt. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Unt De Arahide Cookie Aluat Miliardar Baruri, Batoane De Unt De Arahide Cu Caramel Sărat, și Batoane De Caramel Sărate Cu Unt De Arahide.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Ungeți și tapetați o formă de tort dreptunghiulară de 20 x 30 cm cu pergament de copt cel mai bun mod de a face acest lucru este cu 2 benzi lungi de pergament.
Puneți ingredientele pentru bază într-un robot de bucătărie și blitz până când începe să se aglomereze, nu vă faceți griji dacă alunele sunt încă puțin groase, vor adăuga o textură minunată. Sfat pe suprafața de lucru și frământați scurt pentru a aduce împreună ca un aluat. Apăsați aluatul în baza cositorului într-un strat uniform.
Se coace 25 de minute până devin aurii, apoi se lasă deoparte să se răcească.
Pentru a face stratul de unt de arahide, topiți untul și untul de arahide într-o tigaie mică și amestecați până se omogenizează. Cerneti zaharul glazurat intr-un bol, apoi turnati amestecul de unt fierbinte si amestecati pentru a combina. În timp ce amestecul este încă cald, se toarnă peste bază și se netezește cu o spatulă. Se răcește timp de 2 ore până se fixează.
Pentru a face stratul de caramel, puneți caramelul și sarea într-o tigaie, aduceți la fierbere și fierbeți energic timp de 2-3 minute, amestecând continuu, până când culoarea se întunecă o nuanță sau două și caramelul se îngroașă ușor. Lăsați caramelul să se răcească timp de 20 de minute (vezi sfaturile de mai jos). Odată răcit, turnați-l peste stratul de unt de arahide și reveniți la frigider pentru încă 2 ore.
Topiți ciocolata într-un vas termorezistent așezat peste o tigaie cu apă care abia fierbe. Între timp, puneți caramelele și laptele într-o cratiță mică și încălziți ușor. Se vor aglomera și se vor lupta să se topească la început, dar continuă să se încălzească și în cele din urmă se vor transforma într-un sos de caramel curgător.
Scoateți cositorul din frigider și turnați ciocolata peste stratul de caramel sărat, răsturnând cositorul pentru a întinde ciocolata pe suprafață. Folosiți o lingură pentru a stropi rapid caramelul peste ciocolată într-un model subțire (sau vedeți vârful, mai jos). Dacă caramelul începe să devină prea gros, adăugați un strop mai mult lapte sau smântână și puneți-l înapoi pe foc până când curge.
Presărați peste fulgii de sare de mare și puneți cositorul înapoi la frigider pentru a se răci timp de 2 ore înainte de a felia.