Reduceți timpul de pregătire
Unul dintre motivele principale pentru care mulți oameni folosesc o gătită lentă este cât de ușor este. Când te uiți la rețete, vei găsi o mulțime care nu necesită prea multă pregătire. Există numeroase feluri de mâncare, cum ar fi supe și tocane, pentru care în esență trebuie doar să aruncați toate ingredientele în aragaz. Unii oameni pot alege să gătească mai întâi ceapa, deoarece acest lucru va oferi o aromă diferită de când sunt puse în stare crudă, dar este posibil să o facă în ambele moduri și, în cele din urmă, este o chestiune de preferință. În mod similar, unii oameni vor alege să rumenească mai întâi carnea, dar nu este esențial.
Vă pregătiți cu o noapte înainte
Dacă știi că te vei grăbi dimineața, atunci poți să pregătești totul pentru masa ta gătită lent cu seara înainte, să pui ingredientele în aragazul lent, să-l acoperi și să o păstrezi la frigider peste noapte. În mod ideal, înainte de a începe să gătiți, totul ar trebui să aibă timp să revină la temperatura camerei, așa că încercați să îl scoateți din frigider și să îl lăsați timp de 20 de minute înainte de a porni aragazul. Dacă vasul necesită preîncălzire, atunci puneți ingredientele într-un recipient separat și transferați-le dimineața.
Economisiți bani cu reduceri ieftine
După cum s-a menționat, aragazurile lente sunt cu adevărat economice și unul dintre motivele pentru aceasta este că sunt grozave pentru a găti bucăți mai ieftine de carne, cum ar fi pieptul de vită, umărul de porc, umărul de miel și pulpele de pui. Veți descoperi, de asemenea, că puteți folosi mai puțină carne și puteți obține o aromă cu adevărat cărnoasă care pătrunde în întregul fel de mâncare. Puteți folosi legume pentru vrac în loc de carne suplimentară.
Scoateți grăsimea din carne înainte de gătire
După cum am menționat, aragazurile lente sunt o modalitate foarte sănătoasă de a pregăti mâncarea. Nu trebuie să adăugați ulei, deoarece există deja suficient ulei acolo. În plus, nici nu ai nevoie de multă grăsime pe carne. În mod normal, atunci când prăjiți carnea grăsimea se poate scurge. Cu toate acestea, acest lucru nu se va întâmpla într-un aragaz lent, așa că ar trebui să o tăiați mai întâi. Dacă nu, s-ar putea să ai o tocană foarte grasă sau uleioasă.
Reduceți cantitatea de lichid
Aragazele lente au capace etanșate, ceea ce înseamnă că lichidul nu se evaporă. Prin urmare, dacă adaptați o rețetă standard, cel mai bine este să reduceți cantitatea de lichid pe care o puneți în ea cu aproximativ o treime. Lichidul ar trebui să acopere doar carnea și legumele. Aveți grijă să nu umpleți prea mult aragazul lent, altfel lichidul ar putea începe să se scurgă din partea de sus și mâncarea nu se va găti foarte bine. În mod ideal, ar trebui să fie plin între jumătate și două treimi și niciodată mai mult de trei sferturi.
Îngroșați sosurile cu făină
La fel ca lichidul nu se reduce, nici nu se ingroasa. Prin urmare, mulți vor rula carnea în cantitate mică de făină condimentată înainte de a o pune în aragazul lent sau vor folosi puțină făină de porumb la sfârșitul procesului de gătire. Dacă optați pentru metoda făinii de porumb, atunci luați o linguriță sau două din ea și amestecați-o într-o pastă cu apă rece. Apoi amestecați pasta în aragazul lent și puneți capacul.
Utilizați setarea „Scăzută” a aragazului
Mulți bucătari recomandă utilizarea setarii joase pe un aragaz lent cât mai mult posibil, deoarece multe feluri de mâncare vor beneficia cu adevărat de o căldură foarte lentă și blândă și produce cele mai bune arome. De asemenea, înseamnă că poți începe să gătești dimineața și să știi că va fi gata exact la timp pentru cină.
Nu mai verificați capacul
Aragazele lente sunt concepute pentru a fi lăsate în pace odată ce sunt pornite și nu este nevoie să continuați să verificați progresul oricărui fel de mâncare pe care îl gătiți. De fiecare dată când deschideți capacul eliberează puțină căldură și asta înseamnă că în cele din urmă va trebui să măriți timpul de gătire.
Puneți toate ingredientele la început
Cele mai bune rețete de gătit lent sunt cele care vă cer să puneți cele mai multe sau, în mod ideal, toate ingredientele la început, deoarece acest lucru vă lasă liber să faceți alte lucruri. Cu toate acestea, de obicei, ingrediente precum pastele, orez și ierburi proaspete vor trebui adăugate spre sfârșitul procesului de gătit.
De asemenea, legumele rădăcinoase durează mai mult decât carnea și alte legume să se gătească, așa că așezați-le lângă fundul oalei, cât mai aproape de sursa de căldură.
Înțelegerea timpilor de gătit
Dacă o rețetă durează de obicei 15 până la 30 de minute, atunci ar trebui să o gătiți timp de 1 până la 2 ore la maxim sau 4 până la 6 ore la mic într-un aragaz lent. În mod similar, dacă de obicei durează 30 de minute până la 1 oră pentru a găti, gătiți-l timp de 2 până la 3 ore la maxim sau 5 până la 7 ore la mic. Ceva care durează de obicei 1 până la 2 ore, gătiți-l timp de 3 până la 4 ore la maxim sau 6 până la 8 ore la mic. În cele din urmă, un fel de mâncare pe care l-ați găti de obicei timp de 2 până la 4 ore poate fi gătit timp de 4 până la 6 ore la maxim sau 8 până la 12 ore la mic.