Diferite tipuri de carne

Oamenilor le-a plăcut să mănânce carne încă de la începutul timpurilor. Astăzi, oamenii se bucură frecvent de carne de vită, miel, porc și diferite tipuri de păsări, cum ar fi pui și curcan. Cu toate acestea, există mult mai multe tipuri de carne consumate în mod regulat, cum ar fi iepure, rață și capră. În acest articol, vom trece prin cele mai des consumate cărnuri pentru a vă învăța câte ceva despre fiecare.

Ce este Carnea?

În acest context, carnea înseamnă părțile unui animal pe care le mănâncă oamenii. Include carnea, grăsimea, mușchii și organele (ficat, rinichi, limbă etc.). Carnea este adesea descrisă ca fiind roșie sau albă. În general, cărnurile roșii sunt cele care sunt roșii înainte de a fi gătite, cum ar fi carnea de vită, mielul și vânatul. În timp ce carnea de porc este de culoare mai deschisă, este de asemenea clasificată drept carne roșie. Carnea albă conține mai puțină mioglobină (o proteină bogată în fier care dă cărnii culoarea roșie) decât carnea roșie și este, în general, folosită pentru a descrie păsările de curte.

Carne albă

În majoritatea țărilor, carnea albă este mai ieftină și, prin urmare, este consumată mai des. Puiul este probabil cea mai consumată formă de carne de pe planetă. Sunt versatile, sărace în grăsimi și ușor de reprodus.

Există multe moduri diferite de a găti puiul, puteți frige, găti la abur, grătar, prăji și așa mai departe. Pieptul de pui este considerat una dintre cele mai sănătoase cărnuri pe care le puteți consuma. Puiul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine.

Curcanul este o altă carne albă populară. Păsările sunt mari, ceea ce înseamnă că există o mulțime de mâncare și conține mai puține calorii decât puiul și o mulțime de proteine slabe. Carnea de curcan este puțin mai uscată decât cea de pui, ceea ce o face mai puțin populară, dar atunci când este gătită corespunzător, este delicioasă.

Carnea de rață este mult mai închisă la culoare decât cea a găinilor sau a curcanului, dar este totuși o carne albă. Rața este foarte populară în bucătăria chineză, dar se găsește și în multe alte bucătării și există mai multe moduri de a o prepara. Rața este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv proteine, fier, seleniu și fosfor. Singurul dezavantaj este că este o pasăre foarte grasă.

Gâsca este probabil cea mai puțin consumată formă de carne albă, dar când o poți găsi, este un adevărat răsfăț. Carnea în sine este o sursă excelentă de proteine, dar pielea este foarte grasă. Gâsca este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B6, niacină, riboflavină, vitamina B12, fier, potasiu, zinc, cupru și seleniu.

Carne rosie

Carnea roșie este consumată în toată lumea, foarte adesea sub formă procesată. Aici ne vom uita la diferitele forme de carne roșie neprocesată.

Carnea de vită este cu ușurință una dintre cele mai des consumate carne roșie. Există multe tăieturi și moduri diferite de utilizare. De exemplu, există diferite tipuri de friptură, carnea poate fi măcinată în hamburgeri, poate fi folosită pentru tocănițe și așa mai departe. Vițelul este o altă formă de carne de vită, carnea vițeilor. Cu moderatie, carnea de vita este foarte sanatoasa si una dintre cele mai bune surse de fier, vitamina B12 si zinc.

Chiar acolo cu carnea de vită în popularitate este carnea de porc. Chiar dacă carnea de porc pare a fi foarte deschisă la culoare și devine mai deschisă atunci când este gătită, este totuși considerată carne roșie. Carnea de porc este ieftină și bogată în proteine, ceea ce o face foarte răspândită. Nutrienții exacti vor varia în funcție de tăietură. În general, muschiul este cea mai sănătoasă tăietură, urmată de cotlete și coaste. Ca regulă generală, carnea de porc moderată poate fi sănătoasă, dar prea multă carne de porc bogată în grăsimi poate duce la probleme de sănătate.

O bucată slabă de miel este considerată una dintre cele mai sănătoase forme de carne roșie pe care le puteți mânca, deoarece este o sursă importantă de aminoacizi esențiali și proteine de înaltă calitate. Carnea de oaie este foarte asemănătoare; este doar carnea unei oi adulte. Unul dintre motivele pentru care mielul este sănătos este că de obicei sunt crescuți afară și hrăniți cu o dietă naturală, sănătoasă, cu iarbă.

Iepurele este o carne roșie bogată în proteine și substanțe nutritive. Este o carne de vânat, dar iepurii sunt, de asemenea, crescuți pe plan intern pentru carnea lor. Iepurele poate fi gătit în multe feluri, dar cel mai adesea este folosit pentru a face tocane cu un conținut scăzut de calorii. Iepurele este de fapt mai bun pentru tine decât carnea de vită sau de porc datorită conținutului scăzut de grăsimi și conținutului ridicat de minerale și proteine.

Carnea de căprioară, carnea de căprioară, este foarte sănătoasă deoarece este slabă. Este insa o carne foarte scumpa, asa ca nu se consuma foarte des. Un lucru grozav despre carnea de căprioară este că are un conținut scăzut de grăsimi, dar are o aromă bogată. Un alt avantaj este că este plin de proteine.

Poate cea mai puțin consumată formă de carne roșie, cu siguranță în vest, este carnea de capră. Conține mai puțină grăsime decât carnea de vită și poate fi servită în fripturi, tocanite, la grătar și în curry. În plus, capra are mai puține calorii decât carnea de porc și vită, dar la fel de multe proteine, ceea ce o face o alegere excelentă dacă o poți obține.