Cotlete De Miel Cu Dulceata De Rosii-Menta
Cotlete de miel cu gem de roșii și mentă este o rețetă fără lactate , cu 8 porții. Pentru 3,58 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel principal are 442 de calorii , 20 g de proteine și 37 g de grăsime per porție. Dacă aveți la îndemână sare cușer, suc de lămâie, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 10 minute . În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 46% . Încercați cotlete de miel cu sos de mentă, roșii și usturoi , cotlete de miel la grătar cu gem de pluot și cotlete de miel pesto cu mentă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați 3/4 de cană de mentă, mâncarea panko sau matzo și 2 linguri de ulei de măsline într-un castron mediu.
Adăugați usturoiul tocat, 1 linguriță de rozmarin, fulgii de ardei roșu și 1/2 linguriță de sare și amestecați până se omogenizează.
Desfaceți „coada” fiecărei cotlete de miel (secțiunea lungă și subțire pliată în jurul cotletului). Se condimentează mielul cu sare, apoi se presează amestecul de pesmet sub secțiunea de coadă; rulați coada în jurul umpluturii și fixați cu sfoară de bucătărie.
Puneți cotletele pe o farfurie, acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider pentru 2 până la 4 ore.
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
Scoateți cotletele de miel din frigider cu 20 de minute înainte de gătire. Faceți dulceața de roșii și mentă: aruncați roșiile, cățelul întreg de usturoi, 1 lingură ulei de măsline și 1 linguriță rămasă de rozmarin pe o tavă de copt cu ramă.
Transferați la cuptor și prăjiți până când roșiile sunt ușor carbonizate, 15 până la 20 de minute; se lasa putin sa se raceasca, apoi se transfera intr-un castron mediu.
Adăugați oțetul și zahărul și zdrobiți cu o furculiță până se omogenizează. Se amestecă restul de 1/4 cană de mentă și se condimentează cu sare.
Încinge o tigaie la foc mediu-înalt.
Adăugați 1 lingură rămasă de ulei de măsline; se prăjesc cotletele de miel până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Folosind clești, întoarceți cotletele pe părțile lor și prăjiți până când grăsimea se rumenește, aproximativ 2 minute.
Transferați pe o tavă de copt cu ramă; frigeți la cuptor până când un termometru introdus în centru înregistrează 140 de grade F pentru mediu rar, aproximativ 10 minute.
Se lasa sa se odihneasca 5 minute; scoatem sfoara si servim cu dulceata de rosii-menta.
Fotografie de Christina Holmes