Cum să pregătiți mâncarea de Crăciun în avans

Ce mai bun decât să știi că ești înaintea jocului în ziua de Crăciun! Vă puteți bucura de știința că cea mai mare parte a gătitului a fost deja făcută. Acest lucru înseamnă că aveți mai mult timp pentru lucrurile mai frumoase din viață, cum ar fi să îngrijiți focul de bușteni, să curățați o sticlă veche de bordel sau să gătiți frenetic înainte de sosirea primilor oaspeți!

Vă prezentăm aici câteva idei care vă vor oferi un timp prețios în perioada sărbătorilor și, mai important, vor avea un gust grozav. Multe dintre aceste sugestii vor fi mult mai ușoare dacă puteți lăsa spațiu adecvat în frigider și congelator.

Cartofi fripți rapid!

Destul de des garniturile din ziua de Crăciun pot fi cele mai complicate. Tot ce trebuie să faceți este să vă curățați și să tăiați cartofii frumos și gros, apoi aduceți o tigaie de dimensiuni bune la fierbere și sărați dacă este necesar. Cel mai bine este să gătiți cartofii până când sunt moale timp de aproximativ șase până la șapte minute. Scurgeți tot excesul de apă de gătit, reveniți în tigaie și apoi stropiți cu cantități generoase de făină. Aplicați puțin mușchi în această etapă și zdrobiți cartofii, ceea ce va însemna o friptură chiar demnă de un premiu!

Așa că acum tot ce trebuie să faci este să aliniezi aceste mici frumuseți pe o tavă de copt sau similar și să le îngheți! Sfatul aici este să le puneți pe o foaie de hârtie rezistentă. Puteți îngheța cu plăcere până la o lună. În ziua aceea, puneți-le în cuptor și gătiți-i ca cartofi obișnuiți la prăjire!

Groovy Gravy!

Tăiați ceapa, adăugați niște usturoi și căliți până se înmoaie. Următoarea etapă depinde de ceea ce aveți la dispoziție acasă. Puteți adăuga o lingură de oțet balsamic, nu este nevoie de ceva prea fantezist, deoarece într-adevăr adaugă puțină mușcătură la sos. Gătiți și reduceți până când a pierdut cea mai mare parte din apă și și-a pierdut o parte din aciditatea aspră. Adăugați o cană mare de supă de pui de bună calitate sau similar și amestecați. Cheia finală este să se îngroașe cu o lingură de făină de porumb, având grijă să amesteci continuu. Puteți adăuga chiar și puțină pudră de muștar englezesc, dacă doriți.

Sfatul care economisește timp este că acum îl poți lăsa să se răcească și să înghețe sau să îl pui la frigider cu câteva zile înainte de ziua cea mare!

Budinci Yorkshire instant

Ei bine, adevărul este că nu sunt instantanee, dar destul de aproape!

Vă recomandăm un amestec tradițional de făină simplă, ouă și lapte și să folosiți un ulei vegetal. Pentru a adăuga un plus de stil la acest lucru, utilizați o cutie de budincă cu mai multe găuri pentru a produce mini budinci Yorkshire pentru care să muriți! Așadar, pregătește-ți aluatul (cel mai bine să folosești o rețetă de încredere), asezonează bine și asigură-te că toate cocoloașele sunt îngrijite.

Cuptorul trebuie să fie încins și apoi stropiți cu ulei până să acopere toată forma de copt. Apoi se încălzește tava de copt pentru câteva minute, apoi se toarnă aluatul. Puneți tava cu grijă în mijlocul cuptorului încins și lăsați 20 până la 25 de minute să se gătească și să crească până se rumenesc! Se scoate si se lasa la racit. Acum, tot ce trebuie să faci este să îngheți aceste mici delicii până când ești pe deplin pregătit pentru toate lucrurile Jingle Bells!

Turbo Porci în pături

Da, acest clasic sezonier poate fi dificil atunci când încerci cu disperare să arăți calm în timp ce vorbești cu invitații speciali! Așa că luați cârnați în stil chipolata și apoi înfășurați în slănină afumată. Dacă doriți să faceți o cantitate mare, puteți oricând să tăiați o erupție în jumătate și să înfășurați în continuare cârnații. Setați cuptorul la aproximativ 190 C, iar când este fierbinte așezați tava de copt cu porcii tăi în pături pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc! Vă sugerăm să „gătiți” până când se rumenesc, apoi să scoateți din cuptor și să le lăsați să se răcească.

Când s-au răcit, puneți-le cu grijă într-un recipient de dimensiuni bune, potrivit pentru congelator. În cele din urmă, cel mai bine este să le scoți cu 20 de minute înainte, pentru a le dezgheța și a se înmuia când ești gata să le coaci în ziua respectivă!

Mince Pies... Simplu!

Prepararea plăcintelor tocate în avans este un clasic în ceea ce privește activitățile festive care economisesc timp! Da, unii oameni sunt AȘA organizați!

Mai întâi de toate, faceți un aluat frumos cu unt și foarte important să frământați acesta într-o bilă, dar nu adăugați lichid în plus. Acesta trebuie să fie ferm și asemănător cu un aluat de pâine scurtă.

Încinge cuptorul la 200C. Acum trebuie să tapetați cu produse de patiserie mini-tava de copt, cel mai bine cu un tip cu 12 găuri și să puneți o lingură în puțină carne tocată, să acoperiți cu un capac de patiserie și apoi să coaceți. Trebuie doar să apăsați marginile capacului și ale bazei împreună fără a fi nevoie de lapte sau albuș de ou.

După ce s-au copt și s-au răcit, acestea se vor îngheța foarte bine până când ești gata de prieteni sau familie!

Sosul de afine este Go!

Acesta este un favorit sezonier în multe case în timpul sărbătorilor de Crăciun! Ingredientele vorbesc de la sine; zahăr muscovado, suc de portocale și merișoare proaspete sau congelate.

Doar aduceți la fiert zahărul și sucul de portocale, apoi amestecați merișoarele. Doar fierbeți până când totul s-a redus ușor, dar nu este nevoie să gătiți prea mult. Lăsați să se răcească, iar apoi veți vedea că se va îngroșa. Aceasta se va păstra la frigider pentru aproximativ o săptămână și va elimina o altă corvoadă la timp într-o zi în care distracția ar trebui să fie scopul principal!

Bucurați-vă de mai mult timp și de mai multă distracție în timpul sezonului festiv!