Cum să gătești supă de pui cu tăiței

Supa de pui cu tăiței este favorita din copilărie care nu se demodează niciodată, iar învățarea s-o prepari acasă nu ar putea fi mai ușor. Supa clasică de pui cu tăiței este un aliment pur confort și este una dintre cele mai ușor de făcut supe. Ingredientele sunt simple și ieftine. Supa de pui cu tăiței nu este doar un fel de mâncare plăcută, ci este și bună pentru tine! Este plin de proteine și legume și vă va menține hidratat atunci când vă simțiți rău.

Pui

Să începem cu începutul. Pentru a obține cea mai deplină aromă de la puiul dvs., ar trebui să-l prăjiți. După un asezon simplu de sare și piper, adăugați ceapa tocată, usturoiul și morcovii în tigaie. Acestea vor contribui în mare măsură la o aromă profundă și complexă.

După ce puiul s-a prăjit, aruncați pielea și îndepărtați carnea de pe os și tăiați-o în bucăți de dimensiuni mari.

Lichid

Creați o bază pentru bulionul dvs. cu oase de pui, picături de tigaie și legume prăjite. Adăugați o altă ceapă feliată mare, țelina, morcovii, tulpinile de pătrunjel și frunza de dafin și acoperiți cu aproximativ 10 căni de apă.

După ce ați adus acesta la fierbere, reduceți căldura semnificativ și lăsați bulionul să fiarbă ușor timp de două până la patru ore. Vei rămâne cu principala atracție a supei tale - un lichid profund savuros care îți va ridica felul de mâncare la înălțimi minunat de gustoase.

Legume

Cele mai importante legume pentru orice supă decentă de pui cu tăiței sunt morcovii, țelina și ceapa. Pe lângă faptul că oferă o adâncime minunată bulionului, ele aduc și o textură delicată supei în sine.

Caliti ceapa in unt si ulei pana se inmoaie, apoi adaugati morcovii si telina inainte de a acoperi cu bulion. Lăsați acest amestec să fiarbă până când legumele sunt moi. Vei ajunge cu legume fragede la furculiță, care se vor asorta delicios cu bulionul tău liniștitor.

Ierburi

Ierburile medicinale sunt o necesitate în această supă. Adăugați cimbru și frunze de dafin la început, care ajută la adăugarea unei coloană ierboasă în bulion. Pentru o prospețime pop, amestecați la sfârșit o mână de pătrunjel proaspăt tocat. Vor funcționa și alte ierburi. În loc de (sau pe lângă) cimbru și foi de dafin, încercați rozmarinul.

Fidea

Nu gătiți tăițeii în bulion deoarece ar absorbi tot lichidul. Din acest motiv, cu siguranță ar trebui să gătiți tăițeii într-o oală separată.

Pasul final este să adăugați tăițeii și puiul în bulion. Luminează lucrurile cu pătrunjel proaspăt și bucură-te de o lingură delicioasă de supă cu tăiței de pui.

Supa poate fi făcută și refrigerată timp de 3 până la 4 zile și congelată până la 3 luni.

Dacă nu intenționați să savurați supa imediat sau plănuiți să o înghețați, poate doriți să amânați să adăugați tăițeii. Pe măsură ce supa se așează, tăițeii absorb bulionul. Puteți rezolva acest lucru în două moduri:

Când reîncălziți supa, mai adăugați puțin bulion/bulion în oală. Adăugați un strop de apă plată în supă la reîncălzire, dacă doriți. Atâta timp cât nu trebuie să adăugați mult, nu va subțire prea mult aroma supei.

Când faceți supa din timp, pentru cei mai proaspeți și mai puțin ude tăiței, lăsați tăițeii afară, apoi dați supa la frigider sau congelați. Când sunteți gata de reîncălzit, aduceți supa la foc mic și adăugați tăiței uscati. Gatiti pana sunt gata si savurati.

Această rețetă se lipește de ingredientele și aromele clasice, dar asta nu înseamnă că nu există lucruri pe care le puteți adăuga pentru a o face proprie:

Pentru o supă cremoasă de pui cu tăiței, adăugați 2 până la 4 linguri de smântână groasă, jumătate și jumătate sau lapte integral.

Adaugă trei până la patru felii de lămâie pentru o supă de pui cu lămâie.

Învârtiți spanac proaspăt sau kale la sfârșitul gătitului pentru mai multă supă cu legume.

Beneficii pentru sănătate

S-ar putea să aveți amintiri despre cineva apropiat care vă făcea un castron cu supă cu tăiței de pui ori de câte ori v-ați simțit sub vremea când erați copil. Deci, cât de sănătos este acest remediu culinar? După cum se dovedește, are o reputație impresionantă.

Toate acele bucăți de morcov, țelină și ceapă care se găsesc în mod obișnuit în supa cu tăiței de pui sunt o sursă excelentă de vitamine C și K, precum și alți antioxidanți și minerale. Acest lucru nu numai că ajută la construirea unui sistem imunitar sănătos pentru a lupta împotriva virușilor, dar vă ajută și corpul să se recupereze mai repede de la boală.

Puiul este plin de proteine care ajută la susținerea sistemului imunitar. De asemenea, este o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, care întăresc imunitatea și ajută la reglarea digestiei.

Fidea din supa de pui cu tăiței nu sunt doar pentru spectacol. Sunt pline de carbohidrați care te ajută să te simți plin și mulțumit.

Legumele precum morcovii sunt, de asemenea, bogate în beta-caroten și pot ajuta la reducerea simptomelor datorită proprietăților lor antiinflamatorii.

Așadar, supa cu tăiței cu pui s-ar putea să nu îți vindece complet răceala, dar este o modalitate delicioasă de a încărca nutrienți și de a crește hidratarea.