Cum să coaceți prăjiturile

Toată lumea se bucură de o prăjitură proaspăt coaptă. Ele sunt cea mai bună bucurie de confort. Cuplate cu un pahar de lapte sau o ceașcă fierbinte de ceai sau pur și simplu singure, prăjiturile pun zâmbete pe fețe, tineri și bătrâni.

Secretul pentru a face fursecuri nu este de fapt un secret. Fursecurile perfecte sunt rezultatul unei bune tehnici. Acesta este un fapt fundamental și care nu trebuie ignorat.

Pe parcursul acestui articol, va fi explicat de ce este important să vă puneți făina în cana de măsurare, de ce înmuierea untului face cu adevărat diferența și motivele pentru care lingurile pentru prăjituri și rafturile de răcire sunt investiții care merită. Nu vei fi dezamăgit.

Pregătirea

Înainte de a vă scufunda în acest proiect, este imperativ să urmați acești câțiva pași simpli.

  1. Asigurați-vă că ați citit cel puțin o dată rețeta, pentru a vă familiariza cu fiecare pas.
  2. Adunați toate ingredientele de care aveți nevoie.
  3. Preîncălziți cuptorul.
  4. Măsurați-vă toate ingredientele, deoarece acest lucru va face ca rețeta să fie mult mai rapidă și mai fină.

Măsurare precisă

Prea puțină făină poate face un fursec plat, iar prea multă făină poate face un prăjitură tare sau sfărâmicios, așa că învățarea să măsori cu precizie este una dintre cheile unei coacere cu succes.

Pentru făină: Amestecați făina, puneți-o cu lingura în paharul dvs. de măsurare până când se îngrămădește, măturați excesul de deasupra cu marginea netedă a unui cuțit de unt.

Pentru zahăr: Pentru zahărul granulat, folosiți aceeași metodă ca și cu făina. Cu zahăr brun, împachetați-l în ceașcă cu dosul unei linguri.

Pentru ingrediente lichide: umpleți dozatoarea sau cana pe o suprafață plană și citiți măsurarea la nivelul ochilor.

Pentru ingrediente lipicioase: ungeți interiorul cănii de măsurare cu spray de gătit sau ștergeți ușor cu ulei vegetal. Acest lucru va ajuta ingredientul lipicios să alunece imediat.

Un aluat bine amestecat

Crema se bate untul și zahărul până când se obține o consistență mai ușoară. Acest lucru va avea ca rezultat în cele din urmă biscuiți cu textură și formă drăguță. Așa se face.

  1. Lăsați untul să se înmoaie corespunzător, lăsându-l să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Alternativ, îl puteți pune la microunde la intervale de 5 secunde, întorcându-l frecvent pentru a nu se topi.
  2. Crema sau bate untul moale si zaharul pana devine usor si pufos.
  3. Bateți oul până se amestecă bine. Introduceți orice aromă pe care o doriți pentru prăjitură, deși extractul de vanilie este cel mai comun.
  4. Se amestecă ingredientele uscate, doar până se omogenizează. Pentru a evita să ajungeți cu fursecuri dure, ingredientele uscate sunt aproape întotdeauna amestecate cu mâna.
  5. Acum adăugați amestecurile dvs., fie ele fulgi de ciocolată sau nuci sau orice altceva doriți.

Modelați aluatul în bucăți egale

Este important ca fiecare prăjitură să aibă aproximativ aceeași dimensiune, astfel încât toate să se coacă în același timp. Pentru a le întinde pe foaia de copt, regula generală este în general la 2 inci una dintre ele. Pentru a realiza acest lucru, există două metode pe care le puteți utiliza.

  1. Folosiți o linguriță pentru prăjituri. Ele fac ca aluatul să fie porționat în biscuiți de dimensiuni egale și de formă relativ ușoară.
  2. Folosiți două linguri: una pentru a scoate și cealaltă pentru a împinge aluatul pe tava de copt.

Coaceți până la aur

Acesta poate fi cel mai complicat, deoarece dacă nu ești atent, prăjiturile pot trece de la perfect coapte la arse într-un minut sau două. Urmând aceste sfaturi utile, vei putea evita astfel de calamități.

  1. Coaceți fursecurile câte o foaie pe grătarul din mijloc pentru cele mai bune rezultate. Acest lucru permite o distribuție uniformă a căldurii, ceea ce are ca rezultat o rumenire uniformă și coacerea fursecurilor.
  2. Folosiți întotdeauna foi de prăjituri răcite complet. Lăsați-l să se răcească timp de 5 până la 10 minute după scoaterea din cuptor. Apoi, treceți sub apă rece și uscați complet înainte de a coace următorul lot.
  3. Setați întotdeauna cronometrul la timpul minim de coacere indicat în rețetă. Dacă cookie-urile nu par făcute în acel moment, adăugați 1 sau 2 minute înainte de a verifica din nou.
  4. Achiziționarea unui termometru de cuptor este o idee bună, dacă nu aveți deja unul, pur și simplu pentru că majoritatea aparatelor de măsurare a temperaturii cuptorului sunt între 25 și 50 de grade,

Fiți cool și lăsați-i să se răcească

După cum probabil știți, prăjiturile nu se opresc din gătit odată ce sunt scoase din cuptor. Atâta timp cât sunt pe foaia fierbinte, vor continua coacerea, motiv pentru care este imperativ să acordați atenție procesului de răcire. Iată modalitatea corectă de a vă răci prăjiturile.

  1. Pe măsură ce fursecurile se așează pe foaia de prăjituri, se întăresc puțin, ceea ce le face mai ușor de mutat. Dar nu le lăsați să stea prea mult timp sau s-ar putea să ajungă mai întunecate și mai crocante decât v-ați propus.
  2. Folosiți o spatulă plată și subțire pentru a muta biscuiții de pe foaia de prăjituri pe un suport de răcire. Vor beneficia de circulația aerului în jurul lor. Hârtia de pergament este un înlocuitor bun dacă nu dețineți un suport de răcire.

Depozitare adecvată pentru prospețime

Iată cum să păstrați prăjiturile proaspăte coapte cu un gust minunat.

Lăsați-le să se răcească complet înainte de depozitare. În caz contrar, se vor aburi și se vor îmbiba.

Majoritatea fursecurilor pot fi păstrate într-un recipient etanș până la 3 zile.

Fursecurile care sunt înghețate sau au umplutură cu cremă trebuie păstrate la frigider.

Cum să vă înghețați cookie-urile

Majoritatea fursecurilor coapte pot fi păstrate în recipiente etanșe și congelate până la 6 luni. Pentru fursecurile mate sau delicate, stratificați-le între foi de hârtie cerată. Fursecurile umplute cu crema nu se ingheata bine.

Și iată-l. Cel mai bun mod de a coace prăjitura perfectă. Așadar, strângeți ceea ce aveți nevoie și coaceți pentru că raiul prăjiților vă așteaptă.