Sos de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare
Sosul de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare necesită în jur 20 minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă pescatariană are 332 calorii, 1g de proteine, și 33g de grăsime pe porție. Pentru 82 cenți pe porție, veți obține un sos care servește 6. Această rețetă de la Simply Recipes are 22 de fani. Un amestec de suc de scoici, suc de lămâie, piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Sos de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare, Sos de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare, și Sos cremos de unt de lămâie pentru pește și fructe de mare.
Instrucțiuni
Fierbeți și reduceți lichidele, cu usturoi, șalotă și frunze de dafin:
Așezați primele șase ingrediente (suc de scoică, sherry, lapte integral, usturoi, șalotă, frunze de dafin) într-o cratiță mică.
Se încălzește la foc mediu și se lasă să fiarbă până când lichidele s-au redus cu aproximativ jumătate.
Faceți un roux: într-o cratiță separată (minim 1 qt) pregătiți rouxul.
Încălziți o lingură de unt în cratiță la foc mediu până când este spumoasă.
Se presară făina, amestecând câteva minute cu un tel metalic până se amestecă bine (bronzat, dar nu rumenit).
Adăugați încet amestecul lichid în roux: adăugați încet amestecul redus în roux, amestecând rapid pentru a încorpora. Când adăugați pentru prima dată o parte din amestec, roux-ul va bule. Continuați să adăugați amestecul și continuați să bateți pentru a încorpora.
Încorporați încet untul, câte 2 linguri odată: reduceți focul la minim.
Scoateți frunza de dafin. Bateți încet untul, câte 2 linguri pe rând.
Lăsați lingurile de unt să se topească complet și să fie încorporate în sos înainte de a adăuga mai multe linguri.
Se amestecă sucul de lămâie, sarea și piperul alb.
Adăugați mai mult bulion de scoici sau apă dacă sosul este prea gros.