Alimente hidratante pentru dieta ta de vara

Cu toții suntem conștienți de pericolele deshidratării la soare. În timpul verii, deoarece ne face plăcere să stăm în oraș, este esențial să ținem cont de acest lucru în orice moment.

Cum să încorporezi alimente hidratante în dieta ta de vară.

Există semne de avertizare timpurii ale deshidratării, cum ar fi gura uscată și oboseală și, deși acestea nu pot părea prea grave, situația se poate agrava cu ușurință. Pe măsură ce devii mai deshidratat, probabil că vei începe să suferi de următoarele:

  • Durere de cap
  • Amețeli sau amețeli
  • Somnolenţă
  • Scăderea urinării
  • Urina de culoare galben închis sau chihlimbar
  • Scăderea elasticității pielii
  • Gură uscată și mucoase (buze, gingii, nări)
  • Tensiune arterială scăzută

Cu cât deshidratarea devine mai gravă, cu atât este mai gravă vătămarea corpului dumneavoastră. În cazuri extreme, poate duce chiar la leziuni ale organelor pe termen lung.

Cea mai mare parte a hidratării noastre, aproximativ 80%, provine din ceea ce bem. Prin urmare, este important să continuați să beți apă atunci când vă expuneți la soare. Cantitatea de apă de care are nevoie o persoană depinde oarecum de factori precum greutatea și vârsta. Unii estimează că un adult sub 65 de ani are nevoie de 30 ml de lichid pe kilogram de greutate.

Cu toate acestea, pe lângă băutură, obținem 20% din hidratare din alimentele pe care le consumăm. În timpul verii, există o mulțime de fructe și legume proaspete disponibile, care au un conținut foarte mare de apă. În plus, sunt delicioase. Prin urmare, pare logic să ne ajutăm hidratarea, bucurându-ne de aceste alimente.

Iată câteva idei despre cum să încorporezi alimente hidratante în dieta ta de vară:

Pepene

Pepenele verde este până la 92% apă! În plus, este plin de vitamine A, C și B6, precum și de potasiu. Studiile au descoperit că pepenele verde poate conține până la un sfert din doza zilnică recomandată (RDI) de vitamina C. Prin urmare, consumul de pepene verde poate oferi mai multe beneficii pe lângă hidratare, cum ar fi ajutorul la repararea și întreținerea mușchilor și oaselor.

Puteți folosi pepene verde într-o salată de pepene galben, salate dulci și sărate, sau îl puteți mânca împreună cu pui la grătar, cu brânză feta și chiar oțet balsamic. Cu alte cuvinte, există o mulțime de opțiuni.

Dovlecel fiert

Chiar și după ce a fost gătit, dovlecelul conține până la 95% apă. Consumul acestuia oferă vitaminele A și C, împreună cu potasiu, magneziu și antioxidanți. Există studii care au constatat că dovleceii gătiți conține mai multă vitamina A decât crud, oferind aproape 40% din dovlecea recomandată. Aceasta înseamnă că vă poate ajuta la îmbunătățirea vederii și a sistemului imunitar.

Există o mulțime de feluri de mâncare în care dovleceii pot fi încorporați, inclusiv tăiței și kabab la grătar.

Piersici

Piersicile sunt până la 89% apă și sunt pline de vitamine precum A, C și E, precum și potasiu, fibre și antioxidanți. Studiile au descoperit că majoritatea piersicilor conțin aproximativ 17% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Aceasta înseamnă că piersicile pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi o digestie îmbunătățită, sistemul imunitar și pielea.

Pe lângă consumul de piersici simple, acestea pot fi la grătar, folosite în salate și multe altele.

Spanac crud

Spanacul este o apă uimitoare 91-93% și conține vitaminele A, C și K, împreună cu fier, calciu, acid folic/folat și fibre. De fapt, spanacul este aproximativ un sfert de fibră solubilă și este bogat în fibre insolubile, de tipul care trece prin organism în mare parte intacte. Aceasta înseamnă că spanacul vă poate îmbunătăți sănătatea intestinală, digestia și tensiunea arterială.

Există multe moduri de a mânca spanac, iar unii oameni îl vor înlocui pur și simplu cu salata verde în sandvișuri, salate și așa mai departe.

Iaurt

Iaurtul simplu făcut cu lapte integral conține până la 88% apă. În plus, este o sursă excelentă de proteine, probiotice, calciu și fosfor. Când mănânci iaurt care conține culturi active, acesta este de fapt una dintre cele mai bune surse de probiotice din jur. Aceasta înseamnă că vă poate îmbunătăți sănătatea intestinală, precum și oasele și tensiunea arterială.

Există numeroase moduri de a mânca iaurt. Îl poți servi la micul dejun cu fructe de pădure și granola. Alternativ, de ce să nu faci niște acadele de gheață cu iaurt înghețat, amestecându-le cu fructele tale preferate.

Alternative de apă

După cum am menționat, chiar dacă mănânci toate alimentele de mai sus, acestea vor reprezenta doar aproximativ 20% din hidratarea necesară. Cu toate acestea, dacă nu vă place apa, atunci există o mulțime de alternative sănătoase.

De exemplu, puteți lua aproape orice fruct proaspăt și îl feliați, zdrobiți sau stoarceți înainte de a adăuga apă. Puteți adăuga chiar și ierburi precum menta și busuioc pentru un plus de aromă. Ceea ce ar trebui să evitați este orice este un diuretic, deoarece acest lucru vă va grăbi pur și simplu deshidratarea.

Cel mai bun lucru este să ții o băutură cu tine în orice moment, dar să faci viața mai plăcută cu unele dintre alimentele enumerate mai sus. În acest fel, puteți rămâne sănătos hidratat pe tot parcursul lunilor de vară, în timp ce vă bucurați de soarele glorios.