Idei de salate verzi

Puterile restauratoare ale salatei verzi sunt sarbatorite inca din antichitate. Primele salate au fost verdețuri sălbatice și ierburi asezonate cu sare; acestea au fost primele alimente vegetale disponibile primăvara și au acționat ca un tonic după o dietă plictisitoare de iarnă.

Salatele verzi se consumă la începutul mesei, cu intrarea sau după felul principal. Cele mai multe legume cu frunze care pot fi consumate crude sunt folosite: toate soiurile de salata verde, creson de gradina si nasturel, varza, spanac, romaine si ierburi proaspete.

Alte legume crude, cum ar fi roșiile, ceapa, castraveții, ardeii și sfecla, pot adăuga aromă și colora salata verde. In Franta o bucata de paine uscata frecata cu usturoi, un chapon, se arunca uneori cu salata pentru a o condimenta. Salata Caesar, inventată în Tijuana, Mexic, în anii 1920, este o salată verde de romaine cu un sos foarte condimentat din hamsii tocate, ulei de măsline, suc de lămâie, ou și brânză parmezan, garnisită cu crutoane.

Salatele verzi sunt super-versatile și pline cu verdeață și legume de sezon. Sunt perfecte pentru divertisment sau pur și simplu adăugați niște piept de pui sau proteinele preferate și aveți un prânz sau o cină sănătoasă.

Fă-ți timp și combină câteva arome cu adevărat delicioase și adaugă un strop de dressing și vei ajunge cu o senzație gustativă plină de prospețime și gust. Bunăstarea ta va fi recunoscătoare.