Cum să faci o cafea grozavă acasă

Mulți dintre noi nu pot face față la începutul fiecărei zile fără o ceașcă bună de cafea și o întrerupere după-amiază poate fi la fel de esențială. Deși este relativ ușor să găsești cafenele excelente, adesea este mai convenabil să faci o cafea acasă. Din fericire, nu este deloc dificil să produci o ceașcă de cafea perfectă acasă în fiecare dimineață, cu un minim de bătăi de cap.

Arta de a face cafeaua poate fi învăluită în mister, dar într-adevăr se rezumă la câteva sfaturi simple, cum ar fi depozitarea corectă a boabelor și utilizarea filtrelor de bună calitate. Acest ghid vă va ghida prin elementele esențiale, astfel încât să vă puteți bucura de o cafea delicioasă cu ușurință oricând doriți.

Noțiuni de bază pentru prepararea cafelei

Există trei metode comune de preparare a cafelei acasă. Multă vreme, standardul a fost un aparat de cafea tradițional cu picurare. Cu toate acestea, cafeaua turnată devine din ce în ce mai populară și mulți oameni au început să folosească o presă franceză. Le vom acoperi pe toate în acest articol.

Indiferent de metoda pe care o folosiți, întotdeauna merită să cântăriți cafeaua măcinată, mai degrabă decât să folosiți o ceașcă de măsurat. Prin urmare, pe lângă echipamentul pentru prepararea cafelei, veți avea nevoie și de un cântar digital de bucătărie.

Prepararea cafelei turnate

Mulți oameni cred că aceasta este cea mai bună metodă de a face cu ușurință o ceașcă de cafea gustoasă acasă. Există doar cinci pași simpli de urmat:

  1. Fierbe apa rece intr-un ibric.
  2. Dacă folosiți fasole întregă, măcinați-le până la o consistență uniformă, aproximativ aceea a sării obișnuite de masă.
  3. Puneți un filtru în aparat de bere și clătiți-l cu apă fierbinte. Acest lucru va elimina reziduurile de hârtie din filtru și va încălzi aparatul de bere, ceea ce, la rândul său, ajută la menținerea cafelei fierbinte pentru mai mult timp. Asigurați-vă că aruncați apa folosită pentru clătire.
  4. Puneți pământul în filtru, asigurându-vă că au o suprafață plană. Când apa este între 195F/90C și 205F/96C, turnați încet și cu grijă suficientă apă peste zațul de cafea, astfel încât acestea să devină complet saturate. Începeți de la mijloc și lucrați spre exterior, oprindu-vă să turnați înainte ca cafeaua să înceapă să picure. Aceasta este cunoscută sub denumirea de „toarsă de înflorire” și permite degazarea cafelei.
  5. Turnați treptat apa rămasă, asigurându-vă că apa din picurator este plină în orice moment între jumătate și trei sferturi. Acest lucru va dura aproximativ 3 sau 4 minute. Apoi scoateți cu grijă filtrul și bucurați-vă de cafea.

Prepararea cafelei cu o presă franceză

Dacă vă place cafeaua în stil european, aceasta este metoda pentru dvs. Urmați acești pași:

  1. Fierbe apa intr-un ibric.
  2. Dacă folosești fasole întregă, atunci ar trebui să fie măcinată destul de grosier, astfel încât să aibă o consistență asemănătoare cu pesmetul. Motivele ar trebui să aibă dimensiuni uniforme. Când sunt gata, adăugați-le în presa franceză.
  3. Când apa este între 195F/90C și 205F/96C, adăugați-o în presa franceză și amestecați-o puternic. Lăsați cafeaua la infuzat timp de aproximativ 4 minute și apoi apăsați încet pentru a separa zațul de lichid.
  4. Bea și bucură-te.

Prepararea cafelei prin picurare

Aparatele de cafea prin picurare sunt minunat de simple și extrem de utile, mai ales dacă ești ocupat. Doar urmați acești pași:

  1. Dacă începeți cu fasole întregă, apoi măcinați-le până la o consistență uniformă, similară cu cea a sării de masă. Apoi transferați boabele într-un coș filtru căptușit cu filtru care este plasat în mașina de picurare. Rotiți duza de apă astfel încât să fie peste centrul terenului.
  2. Turnați apă curată în spatele mașinii (nu pe pământ) și porniți mașina.
  3. Imediat ce cafeaua s-a terminat de preparat, opriți aparatul pentru a vă asigura că cafeaua nu arde. Asigurați-vă că curățați aparatul în mod regulat pentru a îndepărta orice reziduuri acumulate.

Sfaturi pentru prepararea cafelei

  1. Cumpărați întotdeauna boabe proaspete – Cafeaua are cel mai bun gust atunci când este folosită în câteva zile de la prăjire, așa că asigurați-vă că cumpărați fasole proaspătă numai de la un prăjitor conștient de calitate.
  2. Păstrați fasolea corect - După ce deschideți fasolea, asigurați-vă că le depozitați într-un recipient ermetic. Fasolea nu trebuie pusă niciodată la frigider deoarece va absorbi umezeala și mirosurile alimentare. Cel mai bine este să cumpărați cafea în loturi mici și să o păstrați la temperatura camerei.
  3. Măcinați-vă propriile fasole – De îndată ce o fasole este măcinată, începe să-și piardă calitatea. Cea mai gustoasă cafea este făcută din boabe proaspăt măcinate. Prin urmare, cel mai bine este să-ți măcinați propriile fasole, chiar dacă vă puteți permite doar o râșniță ieftină.
  4. Folosiți apă bună – Dacă apa de la robinet este plină de arome chimice, cum ar fi clorul, atunci nu o folosiți pentru a face cafea. Ar trebui să încercați să folosiți apă de izvor îmbuteliată sau chiar să instalați un filtru de cărbune/carbon pe robinete.
  5. Nu folosi filtre ieftine – Ca și în majoritatea lucrurilor din viață, când vine vorba de filtre de cafea, primești ceea ce plătești. În mod ideal, doriți să utilizați filtre care sunt „albite cu oxigen” sau „fără dioxină”. Alternativ, puteți opta pentru un filtru placat cu aur reutilizabil.
  6. Nu reduceți măsurătorile cafelei – În general, se recomandă să utilizați 2 linguri nivele de cafea la 180 ml. Folosind mai puțină cafea și apă mai fierbinte pentru a extrage mai multe cești are ca rezultat, de obicei, arome amare.
  7. Nu supraîncălziți – Utilizarea apei prea fierbinți va extrage compuși care sunt mai degrabă amari decât plăcuti. Cafeaua trebuie preparată cu apă care este de aproximativ 200F/93C.
  8. Păstrați-vă echipamentul curat – Asigurați-vă că curățați în mod regulat toate echipamentele legate de cafea pentru a preveni acumularea de ulei. Poti treceți o soluție de oțet prin aparatul de cafea pentru a dizolva depozitele de minerale, apoi clătiți-o bine cu apă.