Sos Clasic De Curcan
Sosul clasic de curcan este un sos care servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține în jur de 19g de proteine, 8g de grăsime, și un total de 180 calorii. Pentru $1.01 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați picături de curcan din tigaia de prăjire, gâtul și măruntaiele din curcan, sare și piper kosher și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă de la Foodnetwork are 2 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Cu o lingură scor de 37%, acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Sos Clasic De Curcan, Sos Clasic De Curcan, și Friptură de curcan cu sos clasic de tigaie.
Instrucțiuni
Când curcanul intră în cuptor, porniți bulionul: topiți untul într-o cratiță mare la foc mediu-mic.
Adăugați ceapa și gâtul de curcan și măruntaiele; gătiți, amestecând, până când măruntaiele se rumenesc, aproximativ 15 minute.
Adăugați bulionul de pui, crenguțele de ierburi și frunza de dafin; acoperiți și fierbeți în timp ce curcanul se prăjește, aproximativ 2 ore. Se strecoară bulionul și se menține cald; rezervați gâtul și mănușile, dacă doriți.
Când curcanul este gata, transferați-l pe o tăietură și turnați toate picăturile de tigaie într-o ceașcă de degresare.
Adăugați 1/2 cană din bulionul pregătit în tigaia de prăjire și răzuiți bucățile rumenite cu o lingură de lemn. (Dacă biții sunt blocați, puneți tigaia peste un arzător scăzut pentru a le slăbi.)
Adăugați biții și lichidul în cupa de degresare.
Presărați făina în tigaie și gătiți, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când făina se rumeneste ușor, aproximativ 4 minute.
Adăugați treptat bulionul fierbinte la roux, amestecând constant pentru a preveni bulgări. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mediu scăzut.
Se toarnă sucurile de prăjire întunecate din ceașca de degresare în sos, aruncând orice grăsime rămasă. Dacă doriți, tocați măruntaiele și tocați carnea gâtului; adăugați la sos. Fierbeți, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă, aproximativ 10 minute.
Adăugați sosul Worcestershire și condimentați cu sare și piper. Se amestecă untul aromat, dacă se dorește.
Începeți cu smântână rece și amestecați la viteză mare.
După aproximativ 3 minute, veți avea frișcă; continuați să amestecați.
După încă 6 minute, untul se va aglomera și se va separa de lichid. Se strecoară și se înfășoară untul în pânză de brânză, apoi se stoarce lichidul.
Sfat: pentru a face runde perfecte, formați untul aromat într-un buștean folosind hârtie pergament; înfășurați și răciți, apoi feliați.
Mash 1/4 cană de dovleac pur conservat, 1 băț unt înmuiat, 1/4 linguriță coajă de portocală, 1/2 linguriță fiecare zahăr și condiment de plăcintă cu dovleac și un vârf de sare.
Se fierbe 1/2 cană de afine cu 1 lingură de apă, 1/4 cană de zahăr, 1 fâșie de coajă de lămâie, 1 băț de scorțișoară și 1 cățel, 6 până la 8 minute. Aruncați coaja, scorțișoara și cuișorul; lasa sa se raceasca. Pulsează într-un robot de bucătărie cu 1 băț unt înmuiat și un vârf de sare.
Cuptor cu microunde 1/2 cană stafide cu 1 lingură bourbon, acoperit, 45 de secunde; lasa sa se raceasca. Pulsează într-un robot de bucătărie cu 1 băț de unt înmuiat, 1 lingură de arpagic tocat și un vârf de sare.
Topiți 1 băț de unt la foc mediu și gătiți până se rumenesc.
Adăugați 1/4 cană salvie și prăjiți 30 de secunde; se scurge pe prosoape de hârtie, apoi se toacă.
Lăsați untul brun să se răcească; mash cu 1 unt moale, salvie și un vârf de sare.