Alegerea dovleacului perfect
Cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este să vă gândiți la dovleacul mai degrabă ca la un pepene verde. Când vă aflați în piața locală sau în magazinul dvs. și doriți să alegeți dovleacul perfect pentru coacere, asigurați-vă că arătați bine, ciocăniți-l și ascultați-l! Dacă acest frumos dovleac de iarnă are o culoare portocalie strălucitoare, atunci acesta este un început bun. Daca, in schimb, are pete maronii sau este decolorata, atunci mergi mai departe si alege alta!
Când poți simți dacă este frumos și solid și sună greu și gol când îl ciocăni, atunci ești pe drumul cel bun. Odată ce ați selectat specimenul perfect, atunci este timpul să curățați și să vă pregătiți pentru o plăcintă delicioasă!
Să te speli sau să nu te speli?
Mulți oameni se întreabă dacă ar trebui să spălați coaja exterioară a unui dovleac înainte de a începe să tăiați și să faceți pașii necesari înainte de coacere. Răspunsul simplu la această întrebare favorită este un da răsunător!
Deoarece va dura doar câteva momente pentru a vă spăla dovleacul selectat cu grijă, este absolut logic să faceți acest lucru. Este într-adevăr doar o chestiune de igienă și de a evita orice murdărie sau resturi care pătrund în acest vas atunci când tăiați pulpa moale portocalie. Adevărul este că este atât de ușor de spălat și evită să vă faceți griji cu privire la orice bacterii sau poluanți nedoriți și să vă îndepărtați de plăcerea de a mânca acest deliciu gustos.
Dovleacul a călătorit de la fermă la piață și a intrat în contact cu diverse suprafețe necurate, așa că sfatul nostru este să-i spălați întotdeauna rapid!
Metode de spălare
În primul rând, depinde de starea dovleacului tău și de cât de murdar este. În general, veți avea nevoie de un burete sau o cârpă pentru început.
Apoi, și asta rămâne la latitudinea dvs. să decideți, poate doriți să folosiți puțin detergent și apoi să folosiți apă curată și caldă. O idee este să folosiți o perie mică de spălat și apoi să puneți întreg dovleacul în chiuvetă, ceea ce va evita orice mizerie. Bineînțeles, acest lucru are și avantajul că nu se rostogolește și de pe blaturile de lucru!
Dovleac - Povestea din interior!
Veți avea nevoie de următoarele:
- Cuțit crestat sau cuțit de cioplit
- Cutiță de înghețată sau oală mică
Acum, după ce ți-ai ales cu grijă și ți-ai spălat dovleacul, este timpul să intri în interiorul problemei! Este esențial să aveți echipamentul potrivit în această etapă. Unul dintre cele mai bune cuțite pentru a începe munca este un cuțit zimțat, astfel încât să puteți tăia rapid în exteriorul dur al dovleacului.
Tăiați-l în jumătate
Odată ce ați făcut o incizie, vă sugerăm să tăiați dovleacul în jumătate și apoi să începeți să scoateți toate semințele și bucățile strunoase. În mod ideal, veți folosi o linguriță de înghețată, o oală mică sau chiar o lingură simplă pentru a îndepărta toate măruntaiele dovleacului.
Dacă aveți copii, poate fi și mai distractiv să îi lăsați să pună mâna și să-l scoată fără a folosi ustensile inutile. Majoritatea copiilor se bucură cu adevărat de întregul proces de preparare a unui dovleac ca acesta și este într-adevăr o activitate drăguță în interiorul sau în afara casei.
Înainte de a termina, verificați doar dacă dovleacul din interior nu are semințe și arată și se simte neted.
Semințe de dovleac copte
În sfârșit, distrați-vă și nu uitați dacă vă plac semințele de dovleac apoi păstrați-le pentru copt, adăugați puțină sare și aveți o gustare frumoasă și hrănitoare. Da, va trebui să vă puneți mâinile lipicioase, dar suntem siguri că copiii dumneavoastră se vor bucura să ajute cu această sarcină finală!