Cum să curățați un dovleac pentru gătit

Dovleceii sunt un dovleac fantastic care poate fi folosit pentru sculptarea felinarelor ornamentate de Halloween și pot fi delicioși dacă sunt pregătiți corect pentru a fi mâncați. Mulți dintre noi vor fi de acord că sarcina de a curăța și pregăti un dovleac este, de asemenea, puțin descurajantă, mai ales dacă nu aveți experiență în cum să curățați coaja dură de portocală. Pentru a vă ajuta, iată un ghid amănunțit, pas cu pas, despre cum să profitați la maximum de acest delicios dovleac de sezon.

Secretul succesului cu dovleci este destul de simplu și există într-adevăr doar cinci pași simpli:

  1. Tăiați în jumătate
  2. Curățați interiorul
  3. bucătar
  4. Lasati sa se raceasca
  5. Pieliță

Să-ți tai dovleacul

În primul rând, cel mai bun sfat este să alegi un cuțit pe care să-l folosești confortabil. Apoi, așezați dovleacul pe un ziar, deoarece acest lucru va face mai ușor să curățați și să puneți orice resturi în coș mai târziu.

Țineți dovleacul ferm cu o mână și faceți o mică incizie în centru. Apoi puteți folosi o acțiune blândă de tăiere pentru a tăia până când aveți două jumătăți perfecte. Un sfat înainte de a începe, dacă nu sunteți încrezător în tăierea, atunci utilizați un pix și pur și simplu trageți o linie care să vă ghideze.

Curățați-vă dovleacul

După ce tăiați cu grijă dovleacul în jumătate, este timpul să curățați orice bucăți de fir și semințele. Pentru a reduce pierderea de timp, asigurați-vă întotdeauna că blaturile dvs. sunt clare și acoperite cu o coală de ziar, deoarece acum vine partea dezordonată! Veți avea nevoie de o lingură de înghețată sau poate doar de o lingură mare și adâncă. Apoi scoateți toate semințele și măruntaiele dovleacului până când rămâneți cu pulpa netedă de dovleac portocalie. Scoateți toate părțile interioare nedorite pe ziar, apoi îl puteți plia și pune direct în coș, fără mizerie sau fără mizerie!

Gătitul este cheia!

Da, așa este, cheia succesului este să gătiți mai întâi cele două jumătăți de dovleac înainte de a încerca să curățați coaja exterioară. Este incredibil de simplu, dar fără a găti dovleacul, încercarea de a desprinde pielea exterioară este de fapt o sarcină destul de dificilă.

Gătitul unui dovleac de dimensiune medie într-un cuptor convențional va dura aproximativ 30 până la 40 de minute la 200C. Cel mai bun sfat este să așezați cele două jumătăți cu fața în sus și, dacă doriți, pe o tavă de copt pentru a reduce șansele ca aceasta să se lipească de tava de cuptor.

Pentru a verifica dacă este suficient de fiert, doar înțepăți dovleacul cu o furculiță pentru a vedea dacă pulpa este fragedă.

Dacă utilizați un cuptor cu microunde, atunci un dovleac de dimensiune medie va dura aproximativ 15 până la 20 de minute într-un model alimentat de 1100 de wați. Este esențial să puneți carnea în jos pe un vas plat și să adăugați câteva linguri de apă. Apoi este indicat să verificați după 10 minute și să adăugați mai multă apă dacă este necesar.

Lasă-l să se răcească

Chiar are sens să lași dovleacul timp de 10 minute să se răcească. Motivul principal pentru a face acest lucru este acela de a permite o manipulare ușoară atunci când îndepărtați carnea fragedă de pe pielea dovleacului. Este un moment grozav să te relaxezi, să te relaxezi și să pui melodia preferată!

Marea Coji

Așadar, ți-ai pregătit, gătit și răcit dovleceii selectați cu grijă. Acum am terminat. Credeți sau nu, dacă este bine gătită, puteți deseori dezlipi pielea doar cu degetele! Da, după ce ne-ați urmat ghidul, această coajă dură și noduroasă poate fi atât de ușor de îndepărtat. Cu toate acestea, dacă doriți o tăietură îngrijită și precisă, atunci folosiți un cuțit potrivit pentru a tăia pielea exterioară și a vă lăsa cu pulpa gustoasă de dovleac!

Ultimul lucru de spus despre acest subiect este că timpul de gătire va depinde într-adevăr de mărimea dovleacului. Dacă vrei o coajă cu adevărat ușoară și dovleacul va fi folosit pentru un piure sau supă, gătește puțin mai mult și pentru a ușura procesul de decojire!