Mâncăruri tradiționale italiene

Una dintre marile probleme ale vieții este ce fel de mâncare italiană să alegi într-un restaurant sau, mai bine zis, atunci când călătorești prin această țară bogată și diversă în formă de cizme! Da, este un clișeu grozav, dar există într-adevăr atât de multe mâncăruri italiene fantastice care trebuie încercate. Există specialități regionale și mâncăruri de sezon, ceea ce înseamnă că trebuie să vă extindeți următoarea vizită în țara care ne-a oferit mult mai mult în afară de pizza și paste! Adevărul este că mâncarea italiană are multe de oferit și fiecare regiune are propriile sale arome și tradiții culinare.

Dulciuri toscane

Ciorba de ribollita este pentru multi gustul Toscanei, o regiune care are multe preparate minunate de oferit lumii. Aceasta este o supă copioasă de legume îngroșată cu pâine, care a fost întotdeauna stilul mâncărurilor țărănești când carnea nu era disponibilă. Acest fel de mâncare este adesea servit toamna și folosește toate legumele disponibile. Acest amestec de varză proaspătă, fasole cannellini și roșii dulci folosește în mod ingenios pâine uscată ruptă pentru a se îngroșa. În regiunea Toscana, acest lucru este văzut ca un adevărat răsfăț și, în ciuda absenței oricărei cărni, are un adevărat pumn. Acesta a fost adesea servit ca prim fel în restaurantele florentine, în locul mâncărurilor de paste mai tipice. Asigurați-vă că căutați o rețetă completă pentru acest minunat tratament vegetarian.

Mămăligă

Pentru mulți, mămăligă este unul dintre gusturile extraordinare și simple ale bucătăriei italiene. Acesta este un „terci” pe bază de porumb care este adesea servit feliat, ca o prăjitură, alături de o varietate de preparate din carne și legume. Este făină de porumb fiartă care este lăsată să se răcească și apoi devine solidă pentru feliere și utilizare într-o varietate de moduri diferite. Mămăliga se găsește de obicei în nordul Italiei și în regiunea Toscana. Făina de porumb era un aliment de bază pentru clasele de jos și pentru țăranii care lucrau pământul. Acest fel de mâncare versatil poate fi servit ca bază pentru cârnați și ardei sau slănină și un strop de ulei de măsline. Acesta este un fel de mâncare clasic, simplu, rural, cu o culoare galbenă caldă grozavă pe care să-l adăugați în farfuriile de toamnă.

Ossobuco

Numele în sine este o poezie cu un singur cuvânt; Ossobuco este foarte faimosul fel de mâncare de vițel la fiert lent care se servește de obicei pe mămăligă sau, mai precis, pe gremolata. Pentru tocilarii cu mâncare, gremolata este un amestec de usturoi, coajă de lămâie și pătrunjel. Ossobuco este un preparat vibrant ca gust dar si culoarea maro inchis a carnii fragede. Acest fel de mâncare „lipiți de coaste” este revendicat atât de Milano, cât și de Lombardia, dar în orice caz, veți găsi feluri de mâncare grozave în ambele centre regionale. Secretul acestei farfurii rafinate este că tulpina de vițel este gătită pe os timp de aproximativ 3 ore până când cade literalmente. Ossobuco înseamnă „os gol” și este un răsfăț absolut dacă poți încerca să încerci asta atunci când vei fi următoarea în Italia. Acesta este adesea servit însoțit de o porție bună de risotto și, în mod natural, un vin fin crocant.

Trufele nu sunt o chestiune neînsemnată!

Dacă aveți un porc sau un câine cu un simț al mirosului extrem de sensibil, atunci ar fi bine să plecați în Umbria și Piemont în acest sezon de toamnă și să luați trufe! Adevărul este că această ciupercă albă sau neagră foarte căutată poate fi gram pentru gram mai scumpă decât aurul! Da, este atât de costisitor de găsit și chiar mai greu de cultivat. Gustul este înțepător și aromat, plin de arome pământești. Cel mai grozav lucru de făcut este să te îndrepti spre Umbria și să vorbești amabil cu un bucătar șef! Un sfat grozav ar fi să mergeți la Festivalul Trufei Albe de la Alba din Piemont pentru a încerca acest ingredient rar din sursă. Dacă nu ați mâncat niciodată acest deliciu pământesc, atunci este recomandat să încercați trufele ras peste un simplu fel de paste sau chiar o omletă, astfel încât să puteți înțelege complexitatea aromelor.

Gelat

Dacă îți place înghețata și verile fierbinți, atunci Italia este raiul pur. Gelato nu este, totuși, strict înghețată, deoarece conține mult mai puțin conținut de grăsime de unt. Aceasta înseamnă că nu trebuie servit la temperaturi atât de scăzute, rezultând senzații de aromă mai bogate. Celălalt motiv pentru a vă bucura de deliciile gelato-ului autentic este că, conform legislației italiene, este mult mai dens și conține mai puțină apă și mai puțină aer decât majoritatea înghețatelor în stil occidental. Mulți fani Gelato vor spune că cei mai buni producători și vânzători artizanali se găsesc în Roma, Milano și Florența. Luați un espresso puternic sau chiar un ristretto și veți avea energia să vedeți toate acele colecții de artă și muzee pe care le-ați planificat! Ciao!