Mese calde la buget redus

Este întotdeauna important să mănânci bine și să faci bugetul rațional. Iată câteva sugestii de sezon pentru ce să gătești în această toamnă, care vor avea un gust delicios și nu te vor costa o avere! Unul dintre marile avantaje ale gătirii alimentelor de sezon este că este adesea mult mai ieftin decât cumpărarea de fructe și legume scumpe din import.

În plus, este, de asemenea, un sentiment grozav să vă susțineți cultivatorii locali și să reduceți transportul pe distanțe lungi de produse. În această toamnă, încercați să profitați la maximum de cartofi, fasole, dovlecei și mere. Iată câteva sugestii distractive de meniu pentru unele clasice de familie de toamnă, care nu vă vor împinge peste buget!

Senzații de supă

Când puteți începe să simți o mușcătură în aer, scuzați jocul de cuvinte, este, fără îndoială, timpul să găsiți o oală mare drăguță și să faceți niște supă. Nu există nimic mai familiar decât să servești un castron frumos de supă sănătoasă și este chiar mai bun și mai satisfăcător atunci când nu trebuie să coste mult și poate face o mulțime de porții.

Să începem prin a sugera un clasic absolut, o supă franțuzească de ceapă. Acest standard poate fi foarte aromat și va atrage membrii vegetarieni sau vegani ai familiei. Lucrul cu adevărat fantastic despre această supă este că ceapa este ieftină și întotdeauna disponibilă. Principalul truc este să caramelizezi ceapa pentru a produce cel mai minunat echilibru de arome dulci și sărate. Este cu adevărat o supă grozavă de buget, deoarece nu există ingrediente scumpe de cumpărat și oferă un gust care încântă într-o seară rece de toamnă. Nu uita să consumi orice pâine veche și să faci câteva crutoane, apoi închide ochii și poți fi la Paris!

A Bean sau a Nu Bean

Un alt aliment de bază fantastic acum temperaturile o permit este, desigur, o supă de fasole. Varietatea de fasole conservată și uscată înseamnă că aceasta este accesibilă și foarte ușor de combinat. În mod tradițional, supele de fasole sunt consumate peste tot în lume, iar clasice precum Supa de fasole Jokai din Ungaria combină carne de porc afumată, boia dulce și fasole pinto. Lucrul minunat la acest tip de mâncare este că tot ce ai nevoie pentru a fi într-un fel de rai al mâncărurilor este o felie drăguță de pâine proaspătă și poate adăuga o linguriță sau două de smântână! Să nu uităm că există și varietăți de supe clasice de fasole din Italia și Franța care merită la fel de atenție.

Primiți un puls (sau două)

Desigur, nu trebuie să uităm de posibilitățile minunate pe care le avem la înmuierea câtorva linte. Bogată în fibre și bogată în proteine, mazărea roșie, maro sau chiar galbenă oferă bucătarilor atât de multe oportunități pentru o cină copioasă. Ce zici să încerci supa de linte roșie și roșii, când poți adăuga mult usturoi și ardei iute pentru a condimenta această utilizare clasică a legumelor. Adăugarea de turmeric la această supă pur și simplu îmbunătățește nuanțele bogate de portocale ale acestui produs de bază de toamnă.

Caserole și oale fierbinți

Acesta este un moment grozav al anului pentru a vă scoate oala sau aragazul lent și a combina tot ce este mai bun pe care sezonul le are de oferit. Unul preferat al toamnei este o caserolă de dovlecei gătită într-o oală lentă sau într-o oală de ceramică. Cu adăugarea unei cantități generoase de roșii, ceapă și câteva fasole, aceasta este atât sățioasă, cât și hrănitoare. De ce să nu adăugați câteva condimente indiene la acest fel de mâncare, cum ar fi coriandru, turmeric și ardei iute, care nu numai că au un gust grozav, dar vor ajuta la combaterea tusei și răcelilor de sezon. Desigur, oale fierbinți variază enorm, de la o oală fierbinte Lancashire cu miel înăbușit și un strop de sos Worcestershire până la o tocană irlandeză. Lucrul grozav al acestui tip de gătit lentă este că, odată ce ai pus lucrurile pe cale, te poți relaxa cu adevărat și poți alege un vin bun care să însoțească toate acele arome bogate.

Mere și Pere

Un lucru este sigur, merele sunt o parte vitală a preparatelor clasice de toamnă. Există o gamă largă de deserturi cu mere dacă aveți câteva kilograme de mere acasă. Este timpul să intrați în armonie cu patiserul din interior și să faceți o plăcintă cu mere preferată de familie, cu un strop de scorțișoară și nucșoară sau, poate, să alegeți o tartă cu mere în stil francez mai de lux. După cum se spune în cockney rhyming argou, după toată această mâncare, va trebui să urci pe „mere și pere”, sau mai degrabă „scările” să te culci și să dormi la toate aceste delicii de toamnă. Dar serios, de ce să nu înlocuiți perele cu merele și să luați o schimbare gustoasă cu cele mai bune arome ale sezonului!