Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala
Nevoie de o curs principal fără gluten? Pui Tikka Masala ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Pentru $2.87 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 43G de proteine, 35g de grăsime, și un total de 697 calorii. 445 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați unt, piper, roșii pur și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma orezul basmati, puteți urma acest fel principal cu Budincă de orez Basmati cu nucă de cocos prăjită ca desert. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare Indian. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 91%, acest fel de mâncare este remarcabil. Rețete similare includ Pui tikka masala , cum se face pui tikka masala, paneer tikka masala( Sanjeev kapoor), cum se face paneer tikka masala, și Pui Tikka Masala.

Instrucțiuni

1
Folosiți o furculiță pentru a înțepa pieptul de pui pe ambele părți. Aranjați pieptul de pui pe o foaie mare de folie de plastic, distanțându-i unul de celălalt, apoi acoperiți cu o a doua foaie mare de folie de plastic. Folosind partea netedă a unui ciocan de carne sau a unui sucitor, bateți puiul până când sânii au o grosime uniformă de 1/2 până la 3/4 inci.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piept De PuiPiept De Pui
CarneCarne
FolieFolie
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De PlasticFolie De Plastic
Tenderizer De CarneTenderizer De Carne
știft De Rulareștift De Rulare
2
Într-un castron mic, amestecați iaurtul, 1 lingură de ulei de arahide, suc de lămâie și usturoi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De LămâieSuc De Lămâie
Ulei De ArahideUlei De Arahide
UsturoiUsturoi
IaurtIaurt
Echipamente pe care le vei folosi
BatetiBateti
BolBol
3
Adăugați puiul bătut și frecați marinada peste carne. Puneți puiul deoparte în timp ce faceți sosul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Condimente Uscate FrecaCondimente Uscate Freca
CarneCarne
SosSos
1
Într-un castron mic, amestecați coriandrul, chimenul, cardamomul, nucșoara, boiaua, cayenne și ghimbirul ras. Într-o oală grea, lată de 4 litri sau o tigaie saut la foc moderat, topiți untul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CoriandruCoriandru
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Piper Cayenne MăcinatPiper Cayenne Măcinat
Salata Romana, Rosii Feliate Si Ceapa Rosie Feliata, Pentru ToppingSalata Romana, Rosii Feliate Si Ceapa Rosie Feliata, Pentru Topping
UntUnt
GhimbirGhimbir
NucșoarăNucșoară
ChimenChimen
Echipamente pe care le vei folosi
BatetiBateti
BolBol
TigaieTigaie
2 Linguri Ulei De Măsline, Plus 2 Linguri Ulei De Măsline (de Cea Mai Bună Calitate), Pentru Stropire2 Linguri Ulei De Măsline, Plus 2 Linguri Ulei De Măsline (de Cea Mai Bună Calitate), Pentru Stropire
2
Se adaugă ceapa și saut-ul, amestecând ocazional, până se rumenesc și se caramelizează, aproximativ 5 minute. (Rețineți că, deoarece sunt sotate atât de repede la foc moderat, ceapa nu se va carameliza uniform.) Reduceți focul la moderat, apoi amestecați amestecul de condimente și ghimbir.
Ingrediente de care veți avea nevoie
GhimbirGhimbir
CeapăCeapă
3
Adăugați Roșia pur corkule, apă, smântână grea și sare și aduceți sosul la fierbere. Reduceți focul pentru a fierbe ușor sosul, neacoperit, până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Faceți înainte: sosul poate fi preparat înainte și refrigerat, într-un recipient etanș, până la 3 zile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cremă GreaCremă Grea
TomateTomate
SosSos
ApăApă
SareSare
1
Încălziți o tavă sau o tigaie grea de 11 până la 12 inci la foc moderat până când este foarte fierbinte și adăugați 1/2 lingură de ulei de arahide. Lucrând în două loturi, gătiți pieptul de pui, întorcându-le de câteva ori și scăzând focul dacă puiul se aprinde prea repede, până când este gătit și rumenit bine pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piept De PuiPiept De Pui
Ulei De ArahideUlei De Arahide
Pui întregPui întreg
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
2
Transferați puiul gătit pe o tăietură. Ștergeți grătarul sau tigaia cu un prosop de hârtie și gătiți puiul rămas, adăugând restul de 1/2 lingură de ulei de arahide între loturi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De ArahideUlei De Arahide
Pui întregPui întreg
Echipamente pe care le vei folosi
Placă De TăierePlacă De Tăiere
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
TigaieTigaie
3
Când tot puiul este gătit, tăiați-l în bucăți de 1 1/2 inch.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întregPui întreg
4
Adăugați puiul în sosul care fierbe și continuați să-l fierbeți ușor, amestecând ocazional, timp de 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întregPui întreg
SosSos
5
Scoateți tigaia de pe foc, amestecați piperul negru și coriandrul tocat și condimentați cu sare. Faceți înainte: puiul tikka masala poate fi preparat înainte, răcit, descoperit și refrigerat, acoperit, până la 3 zile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper NegruPiper Negru
2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline
Pui întregPui întreg
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
1
Transferați puiul într-un vas de servit și garnisiți cu crenguțe suplimentare de coriandru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline
Pui întregPui întreg
2
Se servește cu naan și / sau, dacă se dorește, cu orez Basmati.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez BasmatiOrez Basmati
NaanNaan
1
* Dacă preferați să faceți sosul cu roșii proaspete, tocați 1 kilogram de roșii proaspete și purificați-le, inclusiv cojile și semințele, într-un blender cu 1 lingură de pastă de roșii și 3/4 linguriță de zahăr. Când folosiți roșii proaspete, omiteți 3/4 cană de apă din rețetă. •Dacă sunteți într-adevăr scurt la timp, înlocuiți carnea de la un pui rotisor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui RotisorPui Rotisor
Pasta De TomatePasta De Tomate
TomateTomate
SosSos
SemințeSemințe
ZahărZahăr
ApăApă
CarneCarne
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu

Ingrediente

4Rubarbă, tocată proaspătă sau congelatăNaan (pâine plată indiană) și / sau orez basmati gătitNaan (pâine plată indiană) și / sau orez basmati gătit1(poate fi sau trece)cârnați de porc fără învelișcârnați de porc fără înveliș1(poate fi sau trece)cayennecayenne1186 cartofi Yukon aurii medii, decojiti si feliati subtiricilantro proaspăt tocat plus crenguțe suplimentare pentru garniturăcilantro proaspăt tocat plus crenguțe suplimentare pentru garnitură1tăiat în bucăți de ½ inch (eu folosesc cotlet subțire de porc sau resturi de porc)ghimbir proaspăt decojit ras (din bucată de 1 inch)ghimbir proaspăt decojit ras (din bucată de 1 inch)1cuișoare mariusturoi, tocatusturoi, tocat1(poate fi sau trece)cardamom la solcardamom la sol1tăiat în bucăți de ½ inch (eu folosesc cotlet subțire de porc sau resturi de porc)coriandru măcinatcoriandru măcinat2(poate fi sau trece)chimen măcinatchimen măcinat1(poate fi sau trece)nucșoară măcinatănucșoară măcinată1186 cartofi Yukon aurii medii, decojiti si feliati subtirismântână grea sau jumătate și jumătatesmântână grea sau jumătate și jumătate1(poate fi sau trece)cartofi rumeni, aproximativ 6 uncii fiecarecartofi rumeni, aproximativ 6 uncii fiecare2(poate fi sau trece)suc proaspăt de lămâie sau lămâiesuc proaspăt de lămâie sau lămâie2(poate fi sau trece)Salata romana, rosii feliate si ceapa rosie feliata, pentru toppingSalata romana, rosii feliate si ceapa rosie feliata, pentru topping2(iarnă)1 ardei jalapeno mic rosu sau verde1 ardei jalapeno mic rosu sau verde596 cartofi Yukon aurii medii, decojiti si feliati subtiriiaurt simplu cu lapte integral în stil grecesciaurt simplu cu lapte integral în stil grecesc680Nuci de orice fel (tocate)piept de pui dezosat, fără piele (3 până la 4 jumătăți de sân în total)piept de pui dezosat, fără piele (3 până la 4 jumătăți de sân în total)3556 cartofi Yukon aurii medii, decojiti si feliati subtiriconserve de roșii pur și simplu (Vezi notele bucătarului pentru o alternativă de roșii proaspete)conserve de roșii pur și simplu (Vezi notele bucătarului pentru o alternativă de roșii proaspete)4(iarnă)(1/2 băț) unt nesărat(1/2 băț) unt nesărat1776 cartofi Yukon aurii medii, decojiti si feliati subtiri1 cerc de tort de carton (6 inchi)1 cerc de tort de carton (6 inchi)1mareceapa alba, tocata maruntceapa alba, tocata marunt

Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant

Indian în meniu? Încercați să împerecheați cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling rossimbrox. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litru) cu un rating de 4, 6 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 14 dolari pe sticlă.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litru)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litru)
100% Certificat Organic Gruner Veltliner. Acest vin este pe bază de plante, proaspăt și picant, cu note de piper alb, măr și citrice pe gust.
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate25
Bucătăriiindianasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista