Cum se prepară o piersică

Piersicile sunt de obicei în sezon doar o dată pe an, dar datorită piersicilor importate din întreaga lume, vă puteți bucura oricând de o piersică suculentă. Dacă vrei să știi cum să prepari o piersică, există multe metode simple de a le feli sau de a le folosi pentru gătit. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să începeți.

Pregătirea unei piersici ca o gustare

Primul lucru pe care doriți să-l faceți este să alegeți tipul potrivit de piersici coapte. Când cumpărați piersici de la supermarket, trebuie să verificați individual. Nu cumpărați piersici care sunt sigilate într-un pachet, deoarece acest lucru vă va împiedica să vă puteți folosi simțul mirosului și mâinile pentru a verifica prospețimea fiecărei piersici. Dacă găsești o piersică care are vânătăi, lovituri, zgârieturi sau care se simte moale, nu-ți pierde banii.

O piersică proaspătă se simte plăcută și solidă și mai grea decât v-ați fi așteptat. Acest lucru vă spune imediat conținutul de apă, care este în esență sucul din interiorul piersicii. De asemenea, ar trebui să mirosiți partea superioară în care iese tulpina. Zona tulpinii ar trebui să aibă un miros puternic de piersică și este un bun indiciu că piersicul este copt.

Spălat

În timp ce fructele expuse pot părea curate, nu faceți acea greșeală fatală de a le mânca fără să-l spălați mai întâi. Numeroși germeni și bacterii pot fi așezate chiar la suprafață. Deoarece piersicile sunt ușor neclare, acești contaminanți vă pot îmbolnăvi sau chiar vă pot îmbolnăvi. Frecarea piersicii folosind mâinile sub jet de apă funcționează bine, dar o metodă mai bună este să le dai piersicilor o baie cu suc de lămâie.

Umpleți un castron plin cu apă rece după ce vă spălați piersicile. Pentru fiecare 4 căni de apă adăugați o ceașcă de suc de lămâie sau oțet alb și lăsați piersicile să stea în această baie timp de 7 până la 10 minute. După aceasta, puteți clăti piersicile pentru ultima dată pentru a îndepărta orice lămâie sau oțet. Acum luați un prosop de hârtie și uscați-vă piersica, astfel încât toată apa de la suprafață să fie îndepărtată.

Tăierea

Veți avea nevoie de o placă de tăiat din lemn și un cuțit utilitar sau un cuțit pentru fructe. Ar trebui să țineți piersica într-o mână și să faceți o felie (cu cealaltă mână folosind cuțitul) începând de la vârful piersicii și coborând până jos. Întoarceți piersicul pe partea opusă și repetați această tăietură, astfel încât să obțineți o jumătate uniformă care poate fi răsucită cu puțin efort. Uneori, sămânța din interior se va lipi de carne, așa că folosiți partea superioară rotunjită ca pârghie pentru a le separa.

Folosiți o unghie sau marginea unei linguri pentru a scoate sâmbura de piersici și aruncați-o. Acum puteți începe să tăiați piersicul în felii individuale. Tăiați secțiunile așa cum doriți, dar folosiți cuțitul pentru a îndepărta orice resturi de carne aspră din centru. Acest lucru vă curăță feliile și, de asemenea, elimină orice particule de semințe nedorite pe care nu doriți să le mâncați.

Pregătirea unei piersici pentru coacere și smoothie-uri

Există momente când doriți să adăugați felii de piersică la produse de patiserie și smoothie-uri proaspete. Problema este că pielea de piersică nu este întotdeauna atractivă atunci când este pulverizată într-un blender sau coaptă în cuptor. Așa că trebuie să-ți pregătești piersicul scoțând rapid pielea folosind o tehnică numită albire.

Albirea cu apă

Majoritatea oamenilor uită că anumite legume trebuie să fie albite înainte de a fi congelate, dar în acest caz, albirea are un scop diferit. Începeți prin a fierbe o jumătate de oală cu apă. Acum, tot ce trebuie să faceți este să aruncați piersicul (cu grijă), în apă timp de 35 până la 45 de secunde. Scoateți piersica cu o lingură cu fantă și puneți-o într-un castron plin cu cuburi de gheață. Cuburile de gheață opresc piersicii să se gătească.

După aceasta, pielea alunecă literalmente de pe piersică sau poate fi decojită cu grijă. Doar pielea exterioară se desprinde, astfel încât nu este nevoie să vă spălați piersicul. Odată ce ați terminat, clătiți piersicul fără coaja și tăiați-o felii așa cum ați face de obicei, folosind un cuțit utilitar sau pentru fructe. Începeți prin a-l tăia pe mijloc și tăiați-l în jurul gropii interioare. Desfaceți cu grijă cele două jumătăți și îndepărtați groapa din una dintre jumătăți.

Acum nu mai rămâne decât să secționeze în continuare fiecare dintre aceste jumătăți de bucăți pentru a le pune într-un blender sau a le pune în produse de patiserie umplute cu fructe. Puteți să-l tăiați în fâșii sau să aveți felii în unghi dacă intenționați să le puneți în produse de patiserie gătite, deoarece orice lucru dintr-un blender se transformă în pastă.