De unde știi când un avocado este gata?
Iată ghidul nostru pas cu pas pentru a ști când este momentul potrivit pentru a tăia avocado.
Pasul 1: Țineți avocado în palmă și aplicați o presiune ușoară asupra acestuia. Dacă cedează puțin, este gata de feliat. Dacă degetele tale se afundă imediat, atunci este prea copt. Un avocado tare este încă verde.
Pasul 2: Verificați tija. Dacă trageți de bucata mică încă se atașează și nu se desprinde din mână, avocado nu este destul de copt și trebuie monitorizat câteva zile. Dacă tulpina arată maro și uscată și se desprinde ușor în mână, avocado este gata. Dacă nu există deloc sâmburi, este posibil ca avocado să fi început să putrezească. Pielea poate fi maro acolo unde era tulpina.
Sfat bonus: Dacă doriți să încetiniți procesul de coacere a unui avocado, puneți-l la frigider. După ce l-ai tăiat, poate dura câteva zile la frigider dacă îl așezi într-un recipient ermetic.
Cum se prepară avocado?
Există mai multe moduri de a savura avocado, dar există un proces de pregătire de bază care trebuie urmat de fiecare dată.
Pasul 1: Puneți avocado pe o placă de tăiat.
Pasul 2: feliați avocado pe verticală de la tulpină la bază și lucrați cuțitul până când obțineți 2 jumătăți.
Pasul 3: Îndepărtați sămânța, ridicând-o ușor cu o lingură.
Pasul 4: Desprindeți pielea înapoi de la colțuri.
Pasul 5: piure, piure sau felie, în funcție de modul în care intenționați să vă bucurați de avocado.
Diferite moduri de a prepara avocado
Aici vă vom sugera cum să pregătiți avocado pentru a vă bucura maxim:
Guacamole
Aceasta este o rețetă mexicană care transformă avocado într-o baie picant, adăugând:
- Ceapa
- Suc de lămâie
- Fulgi de chili
- Sare
- Piper
- Roșii tăiate cubulețe
Amesteci toate ingredientele cu avocado într-un castron și le zdrobiți împreună, puteți adăuga câte ingrediente doriți după gust.
Salate
Avocado poate fi adăugat în orice salată. Pur și simplu tăiați avocado în bucăți și adăugați-le la celelalte legume, fructe sau carne. Adaugă amestecului o textură untoasă, netedă.
Salsa de avocado
Pentru această rețetă, veți avea nevoie
- Porumb
- Măsline tăiate felii
- Ulei de masline
- Oregano
- Sare
- Piper
- Suc de lămâie
- Caței de usturoi tocați
- Avocado feliat
- Ardei dulci
Combinați toate ingredientele în afară de avocado și lăsați-le să stea și la marinat peste noapte. A doua zi tăiați avocado-ul și adăugați-l la salsa. Acest amestec delicios este servit cu chipsuri tortilla.
Sos de avocado
Sosul de avocado este ușor de făcut, pur și simplu amestecați următoarele ingrediente în robotul de bucătărie:
- 1 avocado mare
- Jumătate cățel de usturoi
- 1/3 cană de iaurt
- Coriandru tocat
- Sarat la gust)
- Piper (dupa gust)
Puteți servi sosul de avocado într-o varietate de moduri. Îl vei iubi pe burritos, quesadilla, tacos și nachos. Poți chiar să devii creativ și să-l stropești peste un sandviș Benedict. Chiar depinde de tine.
Smoothies cu avocado
Avocado este un adaos excelent pentru orice smoothie. Adaugă o nutriție sănătoasă și face textura smoothie-ului tău groasă și cremoasă. Pur și simplu adăugați cât de mult sau cât de puțin doriți pentru a vă crea consistența ideală.