Jeleu de mentă
Jeleul de mentă ar putea fi doar rețeta fără gluten, lacto ovo-vegetariană și fodmap pe care o căutați. Pentru 1,25 USD per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 133 de calorii , 0 g de proteine și 1 g de grăsime . Această rețetă servește 48. Această rețetă este plăcută de 5 bucătari și bucătari. Nu multora le-a plăcut acest condiment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Dacă aveți la îndemână oțet, unt, pectină lichidă de fructe și alte câteva ingrediente, le puteți face. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 7% . Acest scor este foarte rău (dar încă se poate repara). Jeleu Mojito - Jeleu de lime și mentă , Jeleu de mentă și Jeleu de mere de mentă sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Într-un cuptor olandez, aduceți menta și apă la fiert. Se fierbe 1 minut.
Se ia de pe foc și se toarnă printr-o sită fină, rezervând lichidul de mentă. Aruncați frunzele.
Reveniți lichidul în tigaie.
Adăugați zahărul, oțetul și untul; se aduce la fierbere, amestecand continuu. Adăugați rapid conținutul ambelor pungi de pectină; aduceți la fierbere completă. Se fierbe 1 minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc; îndepărtați spuma.
Adăugați colorant alimentar.
Pune cu grijă în borcane fierbinți sterilizate de jumătate de litru, lăsând 1/4 inch. spatiul capului.
Îndepărtați bulele de aer; ștergeți jantele și reglați capacele. Procesați timp de 5 minute într-o cutie cu apă clocotită.
Sau, se răcește la temperatura camerei, aproximativ 1 oră. Acoperiți și lăsați să stea peste noapte sau până când se întăresc, dar nu mai mult de 24 de ore. Dați la frigider sau congelați. (Se lasa la frigider pana la 3 saptamani sau se congela pana la 12 luni.)