Alimente pe care ar trebui să le înghețați pentru a economisi bani

Auzim adesea despre cum este mai bine să folosim ingrediente proaspete; cu toate acestea, pentru mulți nu este întotdeauna realist. Pentru început, ingredientele proaspete sunt adesea mai scumpe decât omologii lor congelați, iar cei cu buget redus vor descoperi că pot economisi o mulțime de bani cumpărând alimente congelate. În plus, acest lucru va reduce și risipa de alimente.

Se crede că americanul mediu aruncă în jur de 1.300 de dolari în fiecare an în mâncare irosită, ceea ce reprezintă o sumă uriașă de bani. Prin urmare, nu este nimic în neregulă în a cumpăra niște alimente congelate, atât pentru a economisi bani, cât și a mediului. Aici ne vom uita la unele dintre cele mai bune ingrediente pentru a cumpăra congelate, dacă doriți să reduceți cheltuielile.

Fructe de pădure

Fructele proaspete sunt absolut delicioase. Din păcate, în cele mai multe locuri sunt doar în sezon pentru o perioadă foarte scurtă în fiecare an. Prin urmare, este o idee bună să cumpărați fructe de pădure congelate mai degrabă decât cele proaspete. Ele sunt culese atunci când sunt la maxim și congelate rapid, asigurându-se că rămân în stare excelentă. Foarte des, boabele proaspete care nu sunt locale sunt culese înainte de a fi coapte și coapte în timpul transportului.

În plus, fructele de pădure congelate sunt foarte versatile. Ele pot fi folosite aproape întotdeauna în locul fructelor de pădure proaspete într-o rețetă și sunt de obicei mult mai ieftine decât omologii lor proaspete. În plus, pot fi ținute la congelator luni de zile.

Spanac

Este bine cunoscut faptul că legumele verzi, cum ar fi spanacul, sunt pline de nutrienți și pot oferi mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, verdeața proaspătă, precum spanacul, poate fi foarte scumpă și nu rezistă mult în frigider. Prin urmare, este întotdeauna bine să aveți câteva pachete de spanac congelat în congelator. Îi face ușor să le introduci la toate mesele și poți fi sigur că nimic nu se va risipi. Poate doriți să completați spanacul congelat cu proaspăt pentru anumite rețete, dar merită totuși să păstrați câteva la îndemână.

Mazăre și Edamame

Mazărea verde și edamame sunt o modalitate fantastică de a adăuga proteine și fibre la o masă fără a cheltui mulți bani. Au o cantitate impresionantă de 4, respectiv 9 grame de proteine pe jumătate de cană porție. În plus, ambele au 4 grame de fibre per porție. Această combinație le face foarte sățioase. Puteți cumpăra și mazăre conservată, dar mazărea congelată are de obicei mai puțin sodiu adăugat. Ele necesită foarte puțin timp pentru a găti și pot fi folosite în tocană, supe, preparate cu paste și multe altele.

Carne

Carnea poate fi foarte scumpă. Cu toate acestea, dacă îl cumpărați în porții mari, de obicei este puțin mai ieftin. Este posibil să nu aveți nevoie de cantități mari de carne o dată, așa că după ce o cumpărați, tăiați-o în porții și apoi păstrați-o la congelator. Face planificarea meselor mult mai ușoară și vă va economisi bani pe termen lung. Va trebui să planificați din timp, deoarece carnea va avea nevoie de decongelare, dar dacă ați împărțit-o deja în porții, atunci acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult.

Pâine

Nu există nimic ca gustul pâinii proaspete, dar, din păcate, pâinea nu rămâne proaspătă foarte mult timp. Prin urmare, dacă faci niște pâine sau cumperi o pâine, de ce să nu o feliezi și apoi o dai la congelator. Apoi puteți scoate cu ușurință câte felii aveți nevoie și nu durează aproape deloc să se dezghete. Se va asigura că pâinea dumneavoastră rămâne proaspătă și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mucegai. În plus, dacă stropii cu niște pâine mai scumpă, atunci poți fi sigur că nu se va risipi.

Peşte

Peștele este binecunoscut pentru că se stinge foarte repede. Va rezista doar o zi sau două în frigider și nu este nimic ieftin. În plus, peștele este extrem de sănătos și poate fi folosit într-un număr mare de rețete delicioase. Prin urmare, dacă vedeți pește la reducere, puteți cumpăra mai mult decât aveți nevoie și apoi înghețați restul. La fel ca și în cazul cărnii, puteți cumpăra o bucată mare și apoi o puteți împărți în porții individuale pentru gătit înainte de a o congela. În acest fel, nu veți irosi nimic. Ca bonus, peștele se dezgheță mult mai repede decât carnea de pasăre sau carnea roșie.

A concluziona

Deși puteți păstra mult mai multe alimente decât acestea în congelator, cum ar fi înghețata, alimentele enumerate mai sus sunt cele pe care ar trebui să le luați în considerare congelarea dacă doriți să economisiți bani. Toate au termene de valabilitate foarte scurte, deci sunt o sursă comună de deșeuri alimentare. Cu toate acestea, înghețându-le, veți reduce deșeurile, ceea ce, la rândul său, vă va economisi bani. În plus, toate sunt sănătoase și pot juca un rol central într-o dietă echilibrată.