Modalități creative de a transforma resturile în micul dejun

Nimănui nu-i place să irosească mâncarea, mai ales celor cu buget redus. Indiferent dacă locuiți singur sau cu o familie numeroasă, aruncarea resturilor poate fi extrem de costisitoare. Din fericire, există numeroase moduri creative de a folosi diferite tipuri de resturi înainte ca acestea să se deterioreze. Aproape întotdeauna pot contribui la o masă sau la o gustare a doua zi cu adăugarea câtorva ingrediente de bază din dulap. În acest articol, vom explora cum vă puteți folosi resturile pentru a face un mic dejun delicios a doua zi. Nu numai că este cea mai importantă masă a zilei, dar se va asigura că resturile tale sunt încă proaspete și că nu vei pierde bani.

Adăugați un ou prăjit

Poate suna amuzant, dar dacă nu știi ce să faci cu ceva, ia în considerare adăugarea unui ou prăjit deasupra. Foarte des, este cel mai simplu mod de a transforma cina într-un fel de mâncare care seamănă cu micul dejun. În plus, un ou vă va oferi niște proteine în plus (aproximativ 6 grame per ou), nu durează aproape deloc să se gătească și sunt foarte simplu de preparat. Puteți adăuga ou prăjit în partea de sus a bolurilor cu cereale, salate, risotto, tocane, caserole, preparate cu paste și multe altele. Dacă ți-a rămas orez, atunci îl poți transforma în orez prăjit cu ou.

Puneți resturile pe pâine prăjită

Pâinea prăjită a fost de multă vreme un aliment de bază pentru micul dejun, iar în ultimii ani, pâinea prăjită cu avocado a devenit preferatul milenialilor. Cu toate acestea, introducerea resturilor de cină poate crea un mic dejun și mai hrănitor și mai aromat. Puteți adăuga legume rămase sau pui la pâine prăjită pentru un plus de proteine și nutrienți.

Fructele de mare sunt recunoscute pe scară largă ca fiind foarte sănătoase, dar sunt și scumpe. Prin urmare, dacă cumpărați orice pește, probabil că doriți să vă asigurați că niciunul nu se irosește. Cu toate acestea, încălzirea resturilor de pește îi determină pe unii oameni, mai ales că mirosul tinde să persistă. O varianta grozava este sa pui pestele rece pe paine prajita cu crema de branza, mai ales daca este somon. De asemenea, puteți adăuga topping-uri precum capere, ceapă, verdeață, ierburi, suc de lămâie, roșii și așa mai departe.

Transformă-l într-un hash

Dacă descoperiți că ați rămas cartofi sau alte legume, atunci le puteți transforma într-un haș vegetal pentru micul dejun. Un lucru grozav este că este ușor de personalizat. De exemplu, puteți adăuga fasole sau un ou pentru proteine suplimentare. Dacă doriți o opțiune cu conținut scăzut de carbohidrați sau mai ușoară, puteți înlocui cartofii cu dovlecei (și nu doar la micul dejun).

Faceți fulgi de ovăz sărati

Nu există niciun motiv pentru care terciul (fulgii de ovăz) ar trebui să fie dulce. Mulți oameni preferă alimentele sărate în locul dulciului, iar micul dejun nu face excepție. Nu trebuie să adăugați zahăr sau miere în terci. În schimb, ai putea amesteca resturile de legume, proteine precum fasolea sau puiul și ai putea chiar completa cu un ou. De asemenea, puteți adăuga la aromă cu condimente și ierburi.

Încercați Unique Mic dejun Tacos

Cei care gătesc singuri pot descoperi că deseori le rămâne o jumătate de pungă de tortilla la sfârșitul mesei. Acestea pot fi folosite cu ușurință la micul dejun. De exemplu, faceți doar câteva ouă și fasole omletă, adăugați-le la tortilla și bucurați-vă de el ca un taco pentru micul dejun. De asemenea, puteți adăuga avocado, coriandru, ceapă murată sau orice altceva vă place.

Transformă-l într-o omletă

Indiferent de natura ingredientului rămas, carne, legume, brânză, cereale etc., aproape întotdeauna poți găsi o modalitate de a-l transforma în micul dejun adăugând ou. Puteți face o omletă cu niște ingrediente cu adevărat originale, pe care este puțin probabil să le întâlniți în orice alt cadru. Alternativ, puteți face câteva ouă omletă și le puteți adăuga diverse ingrediente diferite. Indiferent ce alegeți, va fi un început de zi plin de proteine.

Urmărește-ți stomacul

Nu există niciun motiv pentru care micul dejun să fie compus din alimente tradiționale pentru micul dejun. Majoritatea oamenilor au mâncat pizza sau paste la micul dejun la un moment dat în viața lor. De fapt, te poți bucura de orice îți dorești la micul dejun. Este adevărat că nu ar trebui să mănânci doar ciocolată, trebuie să te asiguri că ai o dietă echilibrată. În plus, vrei să te asiguri că mănânci alimente care te vor ajuta până la următoarea masă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți bucura de o mare varietate de alimente la micul dejun. Dacă te trezești și ai chef de niște resturi de salată de paste la micul dejun, atunci mergi și nu simți nicio vină. La urma urmei, mesele sunt menite să fie savurate.