Cum se face pizza

Mulți dintre noi iubim pizza. Cu toate acestea, nu mulți oameni sunt pregătiți să încerce să o facă acasă. Există trei etape principale în realizarea unei pizza: prepararea aluatului de pizza, prepararea sosului de pizza și asamblarea pizza și coacerea acesteia. Aici vă vom ghida prin fiecare dintre aceste etape cu instrucțiuni simple pas cu pas.

Pregătirea

Mai întâi trebuie să pregătiți lucrurile.

  1. Aduceți drojdia, făina și zahărul la temperatura camerei.
  2. Turnați o jumătate de cană de apă călduță într-un castron mare (apa fierbinte va ucide drojdia).
  3. Adăugați 1 linguriță de drojdie în apa caldă. Este posibil să utilizați drojdie instantă sau drojdie activă.
  4. Adaugati 1 lingurita de zahar brut sau sirop de artar, nu folositi zahar alb rafinat.
  5. Amestecați ușor amestecul și apoi lăsați-l să se odihnească timp de 10 până la 12 minute.
  6. Amestecul va deveni spumos și spumant. Dacă nu, înseamnă că drojdia este inactivă și trebuie să începeți din nou.

Prepararea aluatului de pizza

Acum vom începe să pregătim baza de pizza.

  1. Când amestecul este spumos, adăugați în bolul de mixare 300 g (2,5 căni) de făină, 1/3 linguriță de sare și 1,5 linguri de ulei de măsline.
  2. Amesteca totul pentru a forma un aluat. Probabil că veți avea nevoie de puțină apă, așa că adăugați-o câte puțin până când obțineți un aluat neted și moale, nelipicios. Dacă aluatul este lipicios, puteți presăra puțină făină.
  3. Framanta-ti aluatul timp de 5 minute. Ar trebui să folosiți călcâiul mâinii pentru a apăsa aluatul pe blat și apoi rulați-l înainte de a-l plia. Continuați să repetați acest proces. După 5 minute, aluatul trebuie să fie moale și când îl înțepeți, ar trebui să se zgâcnească și apoi să-și recapete încet forma inițială.
  4. Apoi, trebuie să modelați aluatul într-o formă de bilă și să adăugați un strat subțire de ulei pentru a nu se usuca. De asemenea, ar trebui să vă ungeți vasul cu puțin ulei.
  5. Acoperiți vasul cu un șervețel sau un capac umed și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei până când aluatul a crescut suficient pentru a-și dubla volumul. Acest lucru poate dura între 1 și 4 ore, în funcție de temperatura camerei.

Prepararea sosului de pizza

În timp ce aluatul crește, puteți începe să pregătiți sosul.

  1. Faceți piure de la 400 g până la 500 g de roșii.
  2. Se incinge 1,5 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga 2 catei de usturoi tocati. Prăjiți usturoiul pentru un minut și apoi adăugați o linguriță de fulgi de ardei iute roșu.
  3. Adăugați piureul de roșii în tigaie împreună cu 0,25 linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr. Se amestecă cu grijă.
  4. Acoperiți parțial oala și lăsați-o să fiarbă până când scade la o consistență groasă.
  5. După ce sosul s-a îngroșat, adăugați o linguriță de ierburi italiene și 0,5 lingurițe de piper măcinat.
  6. Lăsați sosul să se răcească complet.

Pregătiți toppingurile

Acum puteți începe să vă pregătiți toppingurile. Aceasta înseamnă că ar trebui să rade brânza și să tăiați toate legumele pe care doriți să le puneți deasupra pizza (ciuperci, ceapă, etc.). Asigurați-vă că păstrați legumele la temperatura camerei, astfel încât să nu lase umezeală să iasă pe deasupra. pizza, care ar fi înmuiat.

Prepararea pizza cu crusta subțire

Acum toate componentele sunt gata, este timpul să începeți să vă asamblați pizza.

  1. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru și zdrobiți-l pentru a îndepărta bulele de aer.
  2. Împărțiți aluatul în două sau trei părți egale, în funcție de dimensiunea pizza pe care doriți să le faceți.
  3. Framanta putin aluatul si modeleaza-l in bile rotunde. Daca este lipicios, presara peste el putina faina si framanta.
  4. Când aluatul este gata să fie întins, preîncălziți cuptorul la 240C (470F). Puneți o tavă de copt sau o tavă de fontă în mijloc și lăsați-o să se încălzească în cuptor.
  5. Presărați niște făină de porumb pe tavă, puneți o bilă de aluat pe tavă și aplatizați-o. Adăugați puțin ulei.
  6. Întindeți și întindeți aluatul peste tavă cu degetele. Este probabil să fie în jur de 9 inci. În mod ideal, marginile ar trebui să fie puțin mai groase decât centrul. Cel mai bine este să evitați sucitorul și acest lucru poate elimina bulele de aer, ceea ce duce la o bază densă pentru pizza.
  7. Întindeți sosul de pizza peste aluat.
  8. Adăugați straturi de brânză rasă și celelalte topping-uri împreună cu orice ierburi care vă plac.
  9. Transferați tava de pizza în cuptor așezând-o peste tava de copt fierbinte.
  10. Lăsați pizza să se coacă timp de 8 până la 10 minute sau până când brânza se topește și crusta devine aurie și crocantă.
  11. Tăiați pizza și bucurați-vă!

Sfaturi suplimentare

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că pizza dvs. iese perfect de fiecare dată.

  • Activați întotdeauna drojdia înainte de a o adăuga în făină. De obicei, drojdia instantă se adaugă direct în făină; cu toate acestea, activând-o mai întâi, vă va salva făina în cazul în care drojdia este moartă.
  • Evitați să folosiți prea multă drojdie. Mulți cred că folosirea mai puțină drojdie este secretul unui aluat excelent pentru pizza. Va dura ceva mai mult pentru ca drojdia să funcționeze, dar aromele fac așteptarea să merite.
  • Lasam aluatul sa creasca incet la temperatura camerei. Nu fi tentat să-l crești mai repede la o temperatură mai mare. În plus, nu judeca după timp, judecă după volum. Se lasa la dospit pana se dubleaza.