Mâncăruri tradiționale indiene

Mâncarea indiană este foarte iubită în întreaga lume, fie că sunteți într-un restaurant de la East London, fie că încercați deliciile regionale din Goa. Un lucru care îți este garantat este să mănânci alimente care au un trecut lung și ilustru. Timp de 8000 de ani sau mai mult, diferite grupuri etnice și religioase și-au jucat rolul în producerea de mâncăruri și mâncăruri care acum devin din ce în ce mai mult o parte a bucătăriei globale. Aromele Indiei sunt la fel de bogate și diverse ca peisajul. De la deșerturile din Rajasthan până la trecătorii muntoase înalte din Himalaya din Ladakh, diferențele subtile de mâncăruri sunt uluitoare.

Iată doar câteva dintre alimentele tradiționale pe care le puteți vedea dacă călătoriți în India și sunt o mare parte din tradițiile lor culinare.

Pâine naan

Pâinea Naan este ceva ce vedeți în toată țara, dar în nord este o parte esențială a majorității meselor. Aceasta este o pâine dospită care este făcută cu iaurt și coaptă în mod tradițional într-un cuptor de lut. Cuptorul în sine se numește tandoor și face parte din bucătăria tandoori din nordul Indiei. Acest produs de bază însoțește adesea orezul, pe lângă curry bogat și murături.

Dhal Regatul meu pentru unii Dhal!

Dhal este linte cu curry, dar nu lăsați simpla descriere să vă păcălească, pentru că atunci când este făcută bine, este o bucurie pură pe papilele gustative. Lucrul minunat este că poți experimenta o aromă complet diferită în funcție de metoda de gătit și de alegerea subtilă a condimentelor. Acest fel de mâncare este un mare clasic și este adesea aromat cu asafoetida și chiar tamarinde. Tarka Dhal este foarte populară pe tot subcontinentul indian și este făcută cu usturoi prăjit, ceapă și condimente regionale.

Mâncăruri cu orez Biriyani

Invadatorii musulmani din Persia pot fi mulțumiți pentru că au influențat multe preparate indiene minunate, inclusiv Biriyani. Acesta este un fel de mâncare din orez din nordul Indiei, care îmbină șofranul cu mirodenii aromate întregi. De obicei este combinat cu carne de pui sau porc marinată și puteți, dacă aveți noroc, să obțineți și un ou fiert deasupra! Acesta este un fel de mâncare străvechi, care este atât sățios, cât și satisfăcător.

Deliciul Dosei

Îndreptându-se spre sud, Dosa este o clătită savuroasă clasică, care poate fi uneori destul de copleșitoare, deoarece le place să servească un fel de mâncare cu aluat de orez uriaș uneori. Sunt fantastice de umplut, la fel cum ați face cu o tortilla în Mexic. O mușcătură foarte populară este Masala Dosa când este umplută cu un curry de cartofi condimentat.

Thali pentru Călător

Pentru mulți călători, una dintre bucuriile călătoriei cu trenul în India este să primească o tavă metalică în care se află un Thali. De fapt, cuvântul în sine provine din tava pe care se servește de obicei. Este tipic ca un castron de orez proaspăt gătit să fie înconjurat de oale mici cu diferite curry, murături, dhal și chutneys. Aceasta este cina indiană prin excelență.

Raitas sunt cool!

Un Raita este un fel de salvator, uneori, când lucrurile se înfierbântă! Acesta este în mod tradițional un fel de mâncare cu caș și coriandru, dar iaurtul este adesea folosit în zilele noastre. Multe variante minunate pot include castraveți și condimente subtile. Este exact ceea ce ai nevoie dacă ai comandat din greșeală curryul fierbinte și ardeiul iute începe să muște!

Bhaji-uri aromate

O altă garnitură fantastică care face parte din bucătăria indiană este Bhaji. Parfumul dulce al bhajis este una dintre aromele fabuloase ale vieții de stradă din India. De obicei sunt făcute din ceapă, cartofi sau vinete. Sunt foarte condimentate, condimentate și apoi prăjite până la un deliciu auriu crocant. Este făcut cu un amestec de aluat de făină și este un starter sau o gustare la modă.