Turcia cu Herbes de Provence și citrice
Turcia cu Herbes de Provence și citrice este un fel principal care servește 10. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 101G de proteine, 36g de grăsime, și un total de 775 calorii. Pentru $2.68 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de Foodnetwork. Mergeți la magazin și ridicați crenguțe de rozmarin, făină, herbes de provence și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 19 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 15 minute. În general, această rețetă câștigă un scor super spoonacular de 86%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Curcan prăjit suculent cu Herbes de Provence, Herbes de Provence, și Herbes de Provence.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pentru a face curcanul: poziționați raftul în cea mai joasă treime a cuptorului și preîncălziți la 400 de grade F.
Clătiți curcanul și uscați-l cu prosoape de hârtie.
Așezați curcanul pe un raft așezat într-o tigaie mare de prăjire.
Așezați pene de portocale și lămâie, ceapă și 2 crenguțe din fiecare plantă proaspătă în cavitatea principală a curcanului. Legați picioarele împreună pentru a menține forma curcanului. Se amestecă 2 linguri de unt, herbes de Provence, ulei și 1 1/2 lingurițe din fiecare sare și piper într-o cratiță mică la foc mediu doar până când untul se topește. Frecați amestecul de unt pe toată curcanul și între carnea de piept de curcan și piele.
Așezați gâtul de curcan și măruntaiele în tigaie. (Rețeta poate fi pregătită până la acest punct cu 1 zi înainte. Acoperiți și refrigerați.
Lăsați să stea la temperatura camerei cu 30 de minute înainte de prăjire.)
Acoperiți pieptul de curcan cu folie. Prăjiți 20 de minute.
Se toarnă 3 căni de bulion în tigaie și se amestecă pentru a răzui orice bucăți maronii de pe fundul tigaiei.
Adăugați restul de crenguțe de ierburi proaspete în tigaie. Prăjiți curcanul timp de 40 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F.
Scoateți folia din curcan; se toarnă încă 1 cană de bulion în tigaie. Continuați să prăjiți curcanul până când un termometru pentru carne introdus în cea mai groasă parte a coapsei înregistrează 165 de grade F până la 175 de grade F sau până când sucurile curg limpede când cea mai groasă parte a coapsei este străpunsă cu o frigăruie, ungând ocazional cu sucuri de tigaie, aproximativ 1 oră și 30 de minute mai mult.
Transferați curcanul într-un platou și cort cu folie.
Lăsați să stea 30 de minute în timp ce pregătiți sosul.
Pentru a face sosul: strecurați sucurile de tigaie de curcan din tigaia de prăjire printr-o sită și într-o ceașcă de măsurare cu 4 cani; aruncați solidele. Scoateți grăsimea de deasupra sucurilor de tigaie.
Adăugați suficient bulion de pui, aproximativ 1 până la 2 căni, în sucurile de tigaie pentru a măsura 4 căni în total. Topiți untul rămas într-o cratiță mare grea la foc mediu-mare.
Adăugați făina și bateți timp de 1 minut. Treceți treptat în bulion. Se fierbe până când sosul se îngroașă ușor, amestecând des, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Serviți curcanul cu sosul.