Telur Balado (sos picant de Chile cu ouă)
Telur Balado (sos picant Chile cu ouă) ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 174 calorii, 9g de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru 99 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 31 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este adus la tine de Toțiretete. Mergeți la magazin și ridicați oțet, ouă fierte, pastă de creveți și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 35 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular bun de 67%. Rețete similare includ Ouă în stil Ranch cu Chorizo și sos de Chile roșu de roșii, Creveți picante în sos Chile, și Somon la grătar cu sos picant de piper coreean Chile.
Instrucțiuni
Încălziți 1 cană de ulei într-o cratiță mică la foc mediu-mare. Prăjiți adânc ouăle în uleiul încins până se rumenesc, 5 până la 7 minute; deoparte.
Combinați ardeii chile, usturoiul, șalotele, roșiile și pasta de creveți într-un robot de bucătărie; amestecați într-o pastă.
Adăugați ulei de arahide. Procesați din nou până la neted.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu.
Se toarnă amestecul de ardei chile în tigaie. Amestecați oțetul, zahărul, sarea și piperul în amestec.
Adăugați ouăle prăjite în amestec, întorcându-vă pentru a acoperi. Reduceți căldura la mediu-scăzut; se fierbe până se parfumează, aproximativ 5 minute.
Vin recomandat: Cava, Grenache, Shiraz
Chili funcționează foarte bine cu Cava, Grenache și Shiraz. Aceste roșii suculente nu au prea mult tanin (important pentru alimentele picante), dar un vin spumant precum cava poate îmblânzi căldura și mai bine. Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava cu un rating de 4.6 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava