Risotto de dovleac cu creveți
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Risotto de dovleac cu creveți. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 6 și costă $ 8.15 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 36g de proteine, 24g de grăsime, și un total de 659 calorii. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Mergeți la magazin și ridicați orez arborio, șalotă, sos beurre blanc și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Risotto alla crema di scampi (Risotto cu creveți pur și simplu), Risotto De Rață Și Dovleac Cu Semințe Picante De Dovleac, și Risotto De Creveți.
Instrucțiuni
Gatiti dovleceii in apa clocotita de 1/2 inch intr-un cuptor olandez, acoperit, 20 de minute sau pana se inmoaie; scurgere.
Tăiați și rezervați blaturile. Peel dovleci, și se taie în jumătate. Aruncați semințele. Puneți pulpa și puneți deoparte 1 1/4 căni, rezervând restul pentru o altă utilizare.
Curățați creveții mari, lăsând cozile aprinse; devein, dacă doriți, și lăsați deoparte. Cojiți creveții medii și devein, dacă doriți; pus deoparte.
Aruncați tulpinile de ciuperci; capace feliate subțire.
Se amestecă împreună cuburi de bulion de pește și 2 litri de apă clocotită până se dizolvă bulionul.
Topiți 1/2 cană de unt într-un cuptor olandez la foc mediu; adăugați șalotă, usturoi și orez și sotati până când șalotele sunt fragede.
Adăugați 1 cană de bulion de pește fierbinte; gatiti, amestecand continuu, pana cand lichidul este absorbit. Repetați procedura cu bulionul fierbinte rămas, câte 1 cană la un moment dat. (Timpul de gătire este de 35 până la 40 de minute.)
Adăugați 1 cană piure de dovleac (rezervați 1/4 cană de dovleac rămasă pentru sosul Beurre Blanc), creveți medii, ciuperci feliate, parmezan și cimbru; gatiti, amestecand continuu, 8-10 minute sau doar pana cand crevetii devin roz.
Topiți 1 lingură de unt într-o tigaie mare; adăugați creveți mari și sotati 2 până la 4 minute sau doar până când creveții devin roz. Puneți risotto de dovleac pe farfurii de servire și stropiți uniform cu sos Beurre Blanc. Aranjați creveți mari în jurul risotto-ului și acoperiți cu blaturi de dovleac rezervate.
* 1 1/4 cani conserve de dovleac poate înlocui pulpa de la 6 dovleci pentru copii.