Risotto de ceapă caramelizată cu slănină
Caramelizat-Risotto ceapa cu Bacon ar putea fi doar Marea Mediterană rețeta pe care o căutați. Pentru $1.76 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 432 calorii, 14g de proteine, și 21g de grăsime fiecare. Funcționează bine ca un fel principal destul de ieftin. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Un amestec de orez arborio, sare și piper, căței de usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare sunt Risotto De Ceapă Caramelizată, Spanac Și Slănină, Porcini, Ceapă Caramelizată Și Risotto De Salvie, și Porcini, ceapă caramelizată și Risotto de salvie.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, gătiți slănina la foc moderat până când este crocantă, aproximativ 8 minute.
Se transferă pe prosoape de hârtie pentru a se scurge, apoi se sfărâmă.
Într-o cratiță mare, încălziți 3 linguri de ulei de măsline.
Adăugați ceapa și gătiți la foc moderat până se rumenesc ușor, aproximativ 4 minute. Reduceți focul la minim și gătiți, amestecând ocazional, până când ceapa este foarte moale și rumenită, aproximativ 20 de minute.
Transferați ceapa pe o farfurie. Clătiți cratița.
Aduceți bulionul la fiert într-o cratiță medie. Acoperiți și păstrați fierbinte la foc mic.
Încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline în cratița mare.
Adăugați usturoiul și gătiți la foc moderat până când este parfumat, aproximativ 1 minut.
Adăugați orezul și gătiți, amestecând, timp de 2 minute.
Adăugați suficient stoc fierbinte pentru a acoperi orezul, aproximativ 1 1/2 căni și amestecați constant la foc moderat până când stocul a fost absorbit. Continuați să adăugați stoc, aproximativ 1 1/2 căni odată și gătiți, amestecând, până când a fost complet absorbit înainte de a adăuga mai multe. Orezul se face atunci când boabele sunt doar fragede și sosul este cremos, aproximativ 20 de minute.
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați ceapa, slănina, cimbru și 1/2 cană de parmezan. Se condimentează cu sare și piper. Puneți risotto în boluri și serviți cu parmezan suplimentar.