Jeleu de struguri și rozmarin
Jeleul de struguri și rozmarin necesită în jur 55 minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și prietenoasă cu fodmap are 1609 calorii, 9g de proteine, și 3G de grăsime pe porție. Pentru $14.62 pe portie, această rețetă acoperă 33% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 1. 34 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână coajă de lămâie, vin, crenguțe de rozmarin și alte câteva ingrediente, o puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Funcționează bine ca un condiment scump. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Jeleu de struguri MCP, Jeleu De Struguri Cardamom, și Chiftele De Cocktail Cu Jeleu De Struguri.
Instrucțiuni
Răsturnați strugurii într-o tigaie cu vinul și rozmarinul.
Adăugați apă pentru a acoperi strugurii.
Adăugați coaja de lămâie și aduceți încet la fierbere, amestecând. Acoperiți și fierbeți timp de 5 minute, apoi zdrobiți strugurii folosind un tocător de cartofi. Gatiti inca 10 minute, zdrobind de cateva ori pentru a zdrobi strugurii.
Răsturnați amestecul de struguri într-o pungă de jeleu sau o strecurătoare căptușită cu muselină și lăsați să picure cel puțin câteva ore sau peste noapte, dacă există timp.
Puneți 3 farfurioare în congelator. Măsurați sucul (veți avea nevoie de 600 ml) și returnați-l în tigaie.
Adăugați zahărul și sucul de lămâie și aduceți la fierbere, amestecând pentru a dizolva zahărul și îndepărtând orice spumă care se ridică la suprafață folosind o lingură cu fante. Când zahărul s-a dizolvat, creșteți căldura și fierbeți tare până când se atinge punctul de setare. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5-10 minute. Pentru a testa setul, scoateți jeleul de pe foc și lingurați puțin pe unul dintre farfuriile reci. Împingeți cu degetul; dacă se încrețește, este gata. Dacă nu, fierbeți încă un minut și testați din nou.
Puneți jeleul în borcane mici sterilizate (vezi vârful de mai jos), sigilați și etichetați. A se păstra într-un loc răcoros și uscat timp de până la 1 an.