Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 250 de grade F.
Încălziți uleiul de măsline într-un cuptor olandez mare.
Adăugați slănina și gătiți la foc mediu timp de 10 minute, amestecând ocazional, până când slănina se rumeneste ușor.
Scoateți slănina cu o lingură pliată pe o farfurie mare.
Uscați cuburile de vită cu prosoape de hârtie și apoi presărați-le cu sare și piper. În loturi în straturi simple, căutați carnea de vită în uleiul fierbinte timp de 3 până la 5 minute, transformându-se în maro pe toate părțile.
Scoateți cuburile arse pe farfurie cu slănină și continuați să ardeți până când toată carnea de vită este rumenită. Pune deoparte.
Aruncați morcovii și ceapa, 1 lingură de sare și 2 lingurițe de piper în grăsimea din tigaie și gătiți timp de 10 până la 15 minute, amestecând ocazional, până când ceapa se rumenesc ușor.
Adăugați usturoiul și gătiți încă 1 minut.
Adăugați coniacul, stați înapoi și aprindeți cu un chibrit pentru a arde alcoolul.
Puneți carnea și slănina înapoi în oală cu sucurile.
Adăugați sticla de vin plus suficient bulion de vită pentru a acoperi aproape carnea.
Adăugați pasta de roșii și cimbru. Aduceți la foc mic, acoperiți oala cu un capac etanș și puneți-l la cuptor pentru aproximativ 1 1/4 ore sau până când carnea și legumele sunt foarte fragede atunci când sunt străpunse cu o furculiță.
Combinați 2 linguri de unt și făina cu o furculiță și amestecați în tocană.
Adăugați ceapa congelată.
Se sotează ciupercile în 2 linguri de unt timp de 10 minute până se rumenesc ușor și apoi se adaugă în tocană. Aduceți tocană la fierbere deasupra aragazului, apoi coborâți focul și fierbeți timp de 15 minute. Condimentează după gust.
Pentru a servi, prăjiți pâinea în prăjitor sau cuptor. Frecați fiecare felie pe 1 parte cu un cățel de usturoi tăiat. Pentru fiecare porție, lingurați tocanul peste o felie de pâine și presărați pătrunjel.