Trucuri de bază de gătit pe care toată lumea ar trebui să le știe

Deținerea cunoștințelor câtorva trucuri simple de gătit poate ajuta la înălțarea chiar și a celor mai banale feluri de mâncare, precum și a vă oferi o mână de ajutor în pregătirea și executarea mesei pe care doriți să o gătiți. Pentru mulți, perspectiva de a pregăti și găti o masă este una descurajantă. Dar nu trebuie să fie așa. Când sunteți înarmați cu următoarele trucuri simple de gătit, acele temeri vor dispărea și vă veți întreba în primul rând despre ce a fost toată agitația. Sa incepem.

  1. Nu supraaglomerați tigaia

Oricât de mult ai putea crede că cu cât mai multe alimente în tigaie, cu atât mai bine, ai fi greșit. Căldura trebuie să fie distribuită uniform în diferitele ingrediente, astfel încât veți beneficia de aromele pe care fiecare le are de oferit. De asemenea, nu vrei să ajungi cu o bucată de pui pe jumătate gătită și să te trezești cu toxiinfecții alimentare. Asigurați-vă întotdeauna că există spațiu adecvat între fiecare articol pentru a vă garanta că se gătesc bine.

  1. Lăsați carnea roșie să stea înainte de a o tăia

O friptură uscată nu este o friptură care merită mâncată. Și asta este valabil și pentru varietatea bine făcută. Odată ce îți scoți friptura de pe tigaie sau de pe grătar, așează-o pe o foaie de folie de aluminiu. Înfășurați folia și lăsați-o să stea aproximativ 5 minute. Făcând acest lucru, nu numai că împiedicați friptura să-și piardă interiorul suculent, ci și permiteți ca sucurile menționate să se depună înainte de a o tăia.

  1. Opriți aragazul înainte ca ouăle să fie gata

Acesta este un hack ușor, dar de care mulți oameni nu sunt conștienți. Fie că sunt prăjite, braconate sau omletă, asigurați-vă că opriți aragazul cu câteva minute înainte ca acestea să pară gata, chiar dacă încă au o consistență curgătoare. Căldura rămasă va continua să gătească ouăle până când vor deveni perfect delicioase.

  1. Adăugați sare în apa fierbinte pentru paste

Pentru mulți, când gătesc paste, li se pare că pastele au un gust destul de fad. Trucul este să adaugi sare în apă, care îi va da aroma. Regula generală este 1-2 linguri pentru o tigaie mare. Fierbeți apa, adăugați sarea până se dizolvă și apoi adăugați pastele. Genial de simplu.

  1. Folosiți apa pentru paste pentru a face sos de paste

Acum acest truc este un doozie potrivit. Te-ai întrebat vreodată cum îți poți face pastele mai gustoase? Ei bine, nu vă întrebați mai mult, pentru că acest pas simplu vă va garanta exact asta. Înainte de a arunca apa folosită pentru paste, adăugați o cană din ea în cratiță și apoi adăugați pastele fierte. Apa sărată vă va oferi pastele un pic mai multă aromă. Nu numai atât, dar amidonul conținut în apă va îmbunătăți și va beneficia foarte mult textura pastelor.

  1. Păstrați condimentele în locația potrivită

Pentru a vă asigura că condimentele dumneavoastră au un termen de valabilitate mai lung, păstrați-le departe de căldură și umiditate, deoarece acestea le pot afecta aromele. Un loc răcoros și întunecat este locul lor favorit de odihnă.

  1. Utilizați un prosop de hârtie pentru a conserva legumele

Este o rușine plângătoare cantitatea de deșeuri alimentare înregistrate la nivel global, an de an. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de legume. Pentru a evita să vă aruncați legumele, acest truc simplu va face minuni. Înfășurați-le într-un prosop de hârtie și puneți-le într-o pungă de plastic resigilabilă. Asigurați-vă că scoateți cât mai mult aer din pungă înainte de a sigila, deoarece oxigenul și legumele nu sunt în condiții prietenoase. Un alt truc simplu pentru a le prelungi viața este să nu le speli până când sunt gata de utilizare și de mâncare.

  1. Păstrați întotdeauna câteva lucruri esențiale la îndemână

Sunt mulți dintre noi care au experimentat această senzație de scufundare atunci când deschizi frigiderul și se întâlnesc cu rafturi reci și goale care se uită la tine. Tentația este întotdeauna să apuci telefonul și să comanzi mâncare la pachet. Aici intră mereu elementele esențiale în frigider și cămară. Asigurați-vă că vă aprovizionați la următoarea excursie la magazinul alimentar. Este mult mai ușor să fii creativ cu preparatele tale când deții toate ingredientele potrivite. Pentru mesele de ultim moment, încercați întotdeauna să aveți carne congelată, cum ar fi pui sau vită, precum și legume congelate stocate în congelator. Nu îți va părea rău, iar bunăstarea ta generală va fi recunoscătoare.

  1. Păstrați rădăcina cepei intactă când o toci

Pentru a evita dezordinea data viitoare când tocați o ceapă, nu îndepărtați rădăcina. Curățați ceapa și tăiați-o felii în direcție orizontală. Apoi tăiați vertical pentru a crea bucăți perfect tocate. Et voila! Simplitate în acțiune.

Și iată-l! Trucuri simple pentru a-ți face viața atât de ușoară.