Tăiței Picante De Cartofi (Bataka Sev)
Nevoie de un garnitură fără gluten și vegană? Tăiței picante de cartofi (Bataka Sev) ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Această rețetă face 10 porții cu 230 calorii, 11g de proteine, și 7g de grăsime fiecare. Pentru 58 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ardei chile, cartofi, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este solid. Încercați Fidea picantă de cartofi dulci în unt brun de usturoi-scorțișoară, Batata Poha / cum se face Aloo Poha | Bataka Pauaa, și Carne de porc dulce și picantă și varză Napa se amestecă cu tăiței picante pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați ardeii iute, usturoiul, ghimbirul, 1 linguriță de sare, 1/8 linguriță de turmeric și 2 lingurițe de ulei vegetal într-un robot de bucătărie sau mortar și pistil și procesați într-o pastă fină. (
Adăugați o lingură de apă dacă aveți nevoie de mai mult lichid.) Retrase din circuitul agricol.
Așezați cartofii într-o cratiță cu apa și aduceți la fierbere la foc mare. Reduceți focul la minim, acoperiți tigaia și gătiți cartofii până când sunt moi și ușor străpunși cu o furculiță, aproximativ 15 minute. Rezervați apa de gătit.
Puneți cartofii cât sunt încă calzi, folosind o parte din apa de gătit pentru a obține o consistență lină.
Se amestecă în 1 lingură pastă de chile verde, făină de năut, 2 1/2 lingurițe sare, 1 linguriță turmeric și ulei de muștar.
Adăugați suficientă apă de gătit pentru cartofi rezervată, după cum este necesar, pentru a face un aluat moale. Gustați aluatul pentru nivelul de căldură și condimente (aluatul va avea un gust crud, dar ar trebui să fie sărat și picant; aromele se vor înmuia ușor în timpul gătitului).
Adăugați mai multă sare și pastă de chile, dacă doriți.
Încălziți uleiul de gătit într-o tigaie adâncă la foc mediu-mare. Folosiți un ricer de cartofi (sau mașină sev, dacă aveți unul) pentru a apăsa tăiței în ulei. Se prăjește până se rumenesc și se rumenesc, aproximativ două minute. Folosiți un skimmer sau o lingură cu fante pentru a transfera tăiței într-un bol căptușit cu prosop de hârtie. Repetați până când toate fidea sunt prăjite. A se păstra într-un recipient etanș până la două săptămâni.